Hem

Kantareller med Morötter Recept

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 605296, v2 - Status: normal.
är Recept

Denna rätt är sammansatt av de olika ingredienserna som förknippas med Mabon.

Alias: kantareller med morötter

normal

Instruktion

300 g Kantareller
2 Ägg
2 tsk Smör
125 ml Mjölk
50 g Fläsk
1 liten Lök
2 små Morötter
1 krm färskmalen Peppar
2 msk Grädde
1 tsk Madeira eller Sherry
3 Källarfrallor
Timjan
Persilja
Salt och Peppar

Skär brödet och fläsket i tärningar, finhacka löken och morötterna, och värm 1 tsk smör i en stekpanna.

Häll i persiljan och tillsätt brödet tills det fått en gyllenbrun färg, och dra bort pannan från plattan.

Värm upp mjölken och häll över brödtärningarna, och låt svälla i 10 minuter.

Vispa äggen och krydda med salt och peppar, häll över smeten över brödet och rör till en deg, forma den till bollar och låt sjuda i 20 minuter i saltat vatten.

Häll kantarellerna i en skål, strö över mjöl och blanda, häll i en sil och skaka av överflödigt mjöl.

Stek upp fläsktärningarna i resten av smöret, tillsätt morötterna, löken och kantarellerna, krydda och bryn i 10 minuter.

Smaka av med grädde och Madeira, och rör ned timjan.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.