Hem

Rominlagda Frukter Recept

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 607005, v2 - Status: normal.
är Recept

Denna rätt är sammansatt av de olika ingredienserna som förknippas med Yule.

Alias: rominlagda frukter

normal

Instruktion

750 g Jordgubbar
1,1 kg Socker
2 ½ flaskor Rom, 54%
400 g Hallon
800 g urkärnade sura Körsbär
1 msk Körsbärskärnor
300 g Persikor
1 Tättslutande stengodskruka

Halvera jordgubbarna och lägg dem tillsammans med 350 g socker i en tättslutande kruka av stengods.

Fyll på med alkoholen tills frukterna är täckta, och förslut väl.

När hallonen är mogna tillsätts de och 180 g socker, rör om och återslut krukan.

När körsbären är mogna kärnas de ur, läggs ned i krukan tillsammans med 350 g socker och 1 msk kärnor, rör om och tillslut.

Skala persikorna och dela i klyftor, lägg ned dem och 130 g socker, och häll på resten av alkoholen.

Rör om och låt stå försluten i ett år, och öppna lagom till nästa Yule-firande.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.