Till hemsidan Hitta någon att fråga

Mycket kunskap finns på WWW. Mer finns samlat i böcker. Men ofta är det bästa sättet att lära sig något helt enkelt att fråga en person som vet svaret. Då gäller det bara att hitta rätt person.

Undrar du om något i en bok? Om inte författaren själv är lätt tillgänglig kanske någon annan av besökarna läst samma bok? När du själv ser boksidan kanske du har lust att säga: "den har jag läst, och jag tyckte den var jättebra". Så om allt du behöver göra är att klicka på en betygsknapp, kan nästa person enkelt hitta någon att prata med boken om. Du kanske till och med vill kommentera innehållet? Ännu mera: du har en fråga om ett ämnesområde och vill gärna fråga någon som dels läst flera böcker i ämnet och även har egen erfarenhet. Med en intelligent gruppering skulle detta kunna synas direkt från ämnessidan.

För varje ämne vill man kunna se vilka som är intresserade av det, praktiserar det, kan mycket om det, osv. Detta ska synas på ämnets sida, dels i relevanta super/sub-kategorier av ämnet och dels i en total sammanställning knytet till presentationssidan för varje enskil person. Detta bygger givetvis på medgivande från besökaren och har till syfte att främja kontakt med rätt personer.