Instruktion
2 3 Tomater
1 Lök
1 5 Vitlöksklyftor
150 g Champinjoner / person
1 Kycklinglår / person
2 msk Olivolja
1 Rosmarinkvist
1 Baguette eller Ciabattabröd / person
Svarta Oliver, Salt och Peppar efter smak
Dela tomaterna i klyftor, skiva champinjonerna och dela lökarna i större bitar.
Salta kycklinglåren och stek på alla sidor i olivoljan.
Ta ur kycklinglåren och lägg dem på ett galler, häll i löken och svampskivorna.
Tillsätt tomaterna och oliverna, häll eventuellt över lite vatten eller kycklingbuljong, lägg i Rosmarinkvisten och krydda.
Pensla kycklingen med oljan och ställ in den i uppvärmd ugn på 180° i 30 minuter, pensla då och då med såsen.
Lägg upp kycklinglåren på uppvärmda tallrikar och häll upp grönsakerna, såsen och oljan i en skål och servera med bröd.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.