Instruktion
2 Morötter
1 handfull Ärtor
3 stjälkar Selleri
200g Snittbönor
½ Blomkålshuvud
1 liten Zucchini
3 Potatisar
2 Lökar
50 g Fläsk
2 msk Olivolja
1 L Köttbuljong
4 Salviablad
Lite Parmesanost
Basilika och Persilja
Salt och Peppar
Skär den skalade potatisen och grönsakerna i småbitar, hacka persilja, basilika och löken.
Tärna fläsket och bryn i olivoljan i en soppkastrull.
Lägg i löken och persiljan, och tillsätt grönsakerna utom bönorna, salvian och ärtorna, och låt sjuda.
Häll i köttbuljongen och låt koka i 30 minuter tills allt blir mjukt.
Tillsätt ärtorna, bönorna och salvian, och fortsätt koka på svagare värme i ytterligare 20 minuter.
Häll soppan i en skål och strö över den finhackade basilikan och parmesanosten.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.