Hem

Kroppkakor med Plommon Recept

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 605202, v2 - Status: normal.
är Recept

Denna rätt är sammansatt av de olika ingredienserna som förknippas med Lughnasadh.

Alias: kroppkakor med plommon

normal

Instruktion

400 g Mjöl
20 g Havre
2 Ägg
½ L Mjölk
½ tsk Salt
5 msk Smör
2 tsk Smör
20 g Socker
1 kg Plommon
½ dl Rödvin
½ tsk Kanel
Socker efter smak
Lite Mjölk och Socker

Gör en deg av lite mjölk, lite socker, lite mjöl och havren, och låt jäsa i 15 minuter.

Blanda äggen, 2,5 dl ljummen mjölk, socker och samt med 2 msk smält smör, och knåda in i degen med lite mjöl, och låt den därefter jäsa igen tills dubbel storlek erhållits.

Forma en tjock rulle av degen, skär tjocka skivor och rulla dem till halvstora bollar.

Häll i 2,5 dl mjölk, 2 tsk smör och 20 g socker i en djup eller stor kastrull, lägg ned klumparna och låt sjuda på svag värme i 30 minuter under lock, tills vätskan har avdunstat.

Kärna ur plommonen och halvera dem, smält 1 msk smör i en djup kastrull och lägg i plommonen, och sjud upp.

Tillsätt socker, kanel och vinet och låt dra i 5 minuter.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.