Instruktion
400 g Mjöl
20 g Havre
2 Ägg
½ L Mjölk
½ tsk Salt
5 msk Smör
2 tsk Smör
20 g Socker
1 kg Plommon
½ dl Rödvin
½ tsk Kanel
Socker efter smak
Lite Mjölk och Socker
Gör en deg av lite mjölk, lite socker, lite mjöl och havren, och låt jäsa i 15 minuter.
Blanda äggen, 2,5 dl ljummen mjölk, socker och samt med 2 msk smält smör, och knåda in i degen med lite mjöl, och låt den därefter jäsa igen tills dubbel storlek erhållits.
Forma en tjock rulle av degen, skär tjocka skivor och rulla dem till halvstora bollar.
Häll i 2,5 dl mjölk, 2 tsk smör och 20 g socker i en djup eller stor kastrull, lägg ned klumparna och låt sjuda på svag värme i 30 minuter under lock, tills vätskan har avdunstat.
Kärna ur plommonen och halvera dem, smält 1 msk smör i en djup kastrull och lägg i plommonen, och sjud upp.
Tillsätt socker, kanel och vinet och låt dra i 5 minuter.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.