Instruktion
500 g Lammkotletter
2 msk Olivolja
1 Lök
2 Tomater
1 dl vatten eller buljong
1 Lagerblad
3 kvistar Timjan
300 g gröna Bönor
300 g Potatis
Salt och Peppar
Krydda kotletterna, hetta upp oljan i en stekpanna eller djup kastrull och stek kotletterna.
Tärna löken, skär tomaterna i småbitar och häll i grytan och låt sjuda upp.
Tillsätt buljongen, lagerbladen och Timjan, och låt småkoka under lock på svag värme i 40 minuter.
Snitta bönorna, skala potatisen och skär i fina skivor, och häll i grytan och låt koka i ytterligare 25 minuter.
Tillsätt eventuellt mer vätska på grund av avdunstningen.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.