Instruktion
400 g Mjöl
4 Ägg
1 2 msk Olja
½ tsk Salt
Lite smör till pastavattnet
Rör ihop äggen med saltet och blanda i lite mjöl till en smet.
Häll i resten av mjölet i en skål och häll i smeten lite i taget, samtidigt som Du vispar för att undvika klumpar.
Då degen blivit jämn och slät viras den in i en fuktig handduk och låt vila i minst 30 minuter.
Kavla degen på en mjölad bräda, och strö lite mjöl över kaveln då och då så att inte degen fastnar, och skär den i smala remsor.
Koka upp en kastrull med saltat vatten, häll ned pastaremsorna och låt koka i 4 8 minuter för smala remsor, och 8 12 minuter om de är tjockare, och tillsätt lite smör eller olja i pastavattnet.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.