Instruktion
2 msk Smör
1 tsk Curry
3 msk Mjöl
1 stor Purjolök
½ L Köttbuljong
125 g Grädde
Salt
Smält smöret i en kastrull och rör ned curryn.
Tillsätt mjölet och rör till en sås.
Ta kastrullen från plattan och häll över buljongen, ställ tillbaka kastrullen och låt koka upp på svag värme i 10 minuter.
Putsa purjolöken och skär i ringar, och mot slutet av koktiden läggs de ned i kastrullen för att kokas med de sista fem minuterna.
Rör ned grädden och smaka av med salt.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.