Instruktion
750 g Jordgubbar
1,1 kg Socker
2 ½ flaskor Rom, 54%
400 g Hallon
800 g urkärnade sura Körsbär
1 msk Körsbärskärnor
300 g Persikor
1 Tättslutande stengodskruka
Halvera jordgubbarna och lägg dem tillsammans med 350 g socker i en tättslutande kruka av stengods.
Fyll på med alkoholen tills frukterna är täckta, och förslut väl.
När hallonen är mogna tillsätts de och 180 g socker, rör om och återslut krukan.
När körsbären är mogna kärnas de ur, läggs ned i krukan tillsammans med 350 g socker och 1 msk kärnor, rör om och tillslut.
Skala persikorna och dela i klyftor, lägg ned dem och 130 g socker, och häll på resten av alkoholen.
Rör om och låt stå försluten i ett år, och öppna lagom till nästa Yule-firande.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.