Instruktion
125 g Smör
250 g Vitt Fullkornsmjöl
1 Ägg
½ tsk Salt
500 g Spenat
1 Vitlöksklyfta
1 msk Smör
250 g Mozzarella
Salt, Peppar och Muskot
Skär smöret i tunna skivor, och rör ihop mjöl, ägg, salt och lite vatten till en deg.
Forma till ett klot, lägg i folie och låt stå kallt i minst 30 minuter.
Tvätta och rensa spenaten och ställ att droppa av, krossa vitlöken och stek upp i smöret, tillsätt spenaten och krydda med salt, peppar och rikligt med nyriven muskot.
Rulla ut degen och lägg på en stor bakplåt, bukta upp kanterna lite och grädda i 200° i tio minuter.
Ta ut plåten, fördela spenaten och den skivade osten jämt över degen, och grädda i ytterligare knappa tio minuter.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.