Hem

Ugnsbakad Potatis med Äggdip Recept

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 604835, v2 - Status: normal.
är Recept

Denna rätt är sammansatt av de olika ingredienserna som förknippas med Ostara.

Alias: ugnsbakad potatis med äggdip

normal

Instruktion

500 gr Potatis
2 msk Olja
3 Ägg
1 Gurka
1 Lök
2 – 3 msk Grädde
Lika många Salviablad som potatishalvor
Salt och nymalen Peppar

Borsta potatisen under rinnande vatten, halvera och gör ett kryss på ovansidan.

Pensla oljan på en bakplåt, strö över saltet och lägg potatishalvorna med snittytan nedåt på var sitt Salviablad.

Pensla potatisen med den saltade oljan och ställ in plåten i den uppvärmda ugnen på 220° i 30 min.

Koka äggen tills dom blir hårdkokta, tärna löken och gurkan.

Skala äggen då de svalnat, finhacka äggvitan och mosa äggulan med en gaffel.

Blanda ihop alltsammans till en röra, krydda och servera till potatisen.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.