Instruktion
2 syrliga Äpplen
1 - 2 msk Socker
3 Ägg
2 ½ dl Mjölk
1 krm Salt
125 g Mjöl
Lite Smör
Kanel-och-sockerblandning
Rör ihop ägg, socker, mjölk och salt i en skål, och tillsätt mjölet vartefter och låt jäsa i 30 minuter.
Skala och kärna ur äpplena, och skär i tunna ringar.
Hetta upp smöret i en stekpanna och häll i lite av smeten tills botten täcks.
Lägg på äppelringarna, dämpa värmen och grädda tills undersidan är gyllenbrun.
Lägg upp på tallrik och strö över kanel-och-sockerblandningen.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.