Hem

Bayrisk parfait Mat

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 604696, v2 - Status: normal.
är en sorts Mat

Denna rätt är sammansatt av de olika ingredienserna som förknippas med Ostara.

Alias: bayrisk parfait

normal

Instruktion

9 blad gelatin
4 Äggulor
175 g Socker
5 dl Mjölk
1 Vaniljstång
500 g Grädde

Lägg gelatinbladen i vatten i tio minuter, och krama sedan ur de uppmjukade bladen.

Blanda äggulorna med sockret i en stålskål.

Koka upp mjölken och vaniljstången, ta bort stången och häll försiktigt ned mjölken i smeten och vispa oupphörligt med en stråvisp.

Rör ned gelatinbladen i smeten och ställ skålen i isvatten och fortsätt att kallröra blandningen.

Vispa grädden hårt och häll ned i smeten.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.