Instruktion
9 blad gelatin
4 Äggulor
175 g Socker
5 dl Mjölk
1 Vaniljstång
500 g Grädde
Lägg gelatinbladen i vatten i tio minuter, och krama sedan ur de uppmjukade bladen.
Blanda äggulorna med sockret i en stålskål.
Koka upp mjölken och vaniljstången, ta bort stången och häll försiktigt ned mjölken i smeten och vispa oupphörligt med en stråvisp.
Rör ned gelatinbladen i smeten och ställ skålen i isvatten och fortsätt att kallröra blandningen.
Vispa grädden hårt och häll ned i smeten.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.