Instruktion
250 g Mjöl
3 Ägg
1 msk Smör
1 nypa Salt
1 msk Malt (efter smak)
2 msk Mjölk
20 25 klasar Fläder
Socker
Smaklös Olja
Skaka blomklasarna för att bli av med eventuella insekter istället för att tvätta, då aromen annars går förlorad!
Blanda mjöl, ägg, smör, salt, mjölk och eventuellt malt till en smet.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna, håll blommorna i skaften och doppa dem i smeten.
Lägg dem sedan i pannan med klasarna nedåt, och stek tills de blivit gyllenbruna.
Strö över lite socker och servera genast.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.