Instruktion
220 gr färska/frysta svarta Vinbär, eller 2 tsk outspädd Svartvinbärssaft
55 gr Socker
½ torkad Ginsengrot
½ Vaniljstång
1 tunt skivat Äpple, med både skalet och kärnhuset kvar
2 tsk Björnbärsblad
8 dl Källvatten
Lägg Äppelskivorna i en kastrull och koka upp, samtidigt som Du sköljer Vinbären.
Dämpa värmen då det kokar och häll i Vinbären, Sockret och Björnbärsbladen.
Rör om och låt sjuda i 5 minuter.
Ta kastrullen från plattan, mosa Äpplet med en gaffel och sila ned i en kopp och ställ den åt sidan.
Skölj Vaniljstången och lägg både den och Ginsengroten i en tekanna, tillsätt vattnet och låt dra i 3 minuter.
Rör ned saften och låt stå i 2 min innan fruktblandningen läggs i kannan och därefter silas direkt ned i tekoppen.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.