Instruktion
1 halvstor flådd kanin, men med innanmätet kvar
100 g Champinjoner
1 liten Kålrabi
3 Morötter
1 Vitlöksklyfta
250 g Grädde
Salt och Peppar
Skär hjärtat, njurarna och levern i små bitar, men släng bort magsäcken.
Avlägsna huvudet, stycka kroppen i fyra delar och krydda delarna med salt och peppar.
Häll i lite olja i en ugnsäker form, stek upp delarna och låt dem grillas i 180° i 2 timmar, ös steken med vatten då och då.
Lägg organen i en kastrull med lite vatten, tvätta grönsakerna och skär dem och vitlöken i tärningar, och tillsätt dem i kastrullen och låt koka i 30 minuter.
Låt blandningen svalna, tillsätt grädden, och då steken är färdig hälls såsen över och värms upp i ugnen i några minuter.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.