Instruktion
125 g Mjöl
75 g Smör
3 Ägg
1 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
5 6 Lökar
100 g rökt fläsk
250 g Grädde
1 tsk Timjan
200 g riven Ost
Blanda ett ägg, mjöl, smör, bakpulver och salt till en deg.
Knåda och forma den till ett klot och låt stå i kylskåp i minst 1 timme.
Smörj en pajform, lägg i degen och bukta upp kanterna.
Gör små hål i degen med en gaffel och sätt in i en 200° varm ugn och grädda i tio minuter.
Skär löken i klyftor och fläsket i tärningar, stek under lock i 5 minuter.
Häll de resterande äggen, salt, peppar, grädde och timjan i en skål, och blanda ordentligt.
Ta ut pajen, fördela löken och fläsket jämt och häll över äggsmeten.
Strö över den rivna osten och grädda vidare i 30 minuter, och skulle ytan bli för bränd täcks den över med ugnsfolie.
Låt svalna och servera ljummen.
UPPHOVSRÄTT ©
Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.