Hem

Mötet i gläntan Dokumentärbok

Sveriges mest kända närkontakt med UFO

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 179267, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: John Krauklis
är Dokumentärbok
Behandlar UFO, Närkontakt och ALF
Publicerad år 1995
ISBN 970972 5 X
sidantal 294
Av Clas Svahn och Gösta Carlsson
Publicerad av Parthenon förlag

Bakom Gösta Carlssons alla framgångar ligger ett möte med några varelser från en annan värld i en glänta utanför Ängelholm 1946. Ett möte som förändrade hela hans liv.

Alias: mötet i gläntan

normal

Bokens baksida

Gösta Carlsson är född 1918 i byn Skörpinge utanför Ängelholm. Under 1950-talet lade han grunden till företagen Cernelle och Allergon som idag är miljonindustrier i läkemedelsbranschen. Pollenkungen blev känd i hela Sverige när han gjorde Rögle BK till landets första proffslag i ishockey i mitten på 1960-talet. Men bakom alla framgångar ligger ett möte med några varelser från en annan värld i en glänta utanför Ängelholm den 18 maj 1946. Ett möte som förändrade hela hans liv. I den boken visar Gösta Carlsson för första gången den kristallstav och guldring som han hittills förvarat i bankfack utomlands. För första gången berättar han också hela historien om de kontakter som gjorde honom till Pollenkungen.

Clas Svahn är född 1958 och verksam som journalistDagens Nyheter i Stockholm. Sedan 1991 är han ordförande i Riksorganisationen UFO-Sverige med 2000 medlemmar. Mötet i gläntan är hans andra bok och resultatet av flera års undersökningar av Gösta Carlssons upplevelser.