Hem

UFO

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 390, v5 - Status: normal.
Försteredaktör: Melle
Denna text är importerad från /old/psi/ufo.html
är Upplevbart och Fenomen

Oidentifierade flygande föremål

Alias: objeto volador no identificado, oidentifierat flygande föremål, ovni, ufo-fenomen, ufofenomen och ufo-fenomenet

normal

UFO = Unidentified Flying Object = oidentifierat flygande föremål.


normal

Definition

UFO är en beteckning på en händelse (något flygande), registrerad eller upplevd av ett vittne, där identifikation inte kunnat göras. I likhet med psi är UFO negativt definierat. Så fort händelsen förklarats, är det inte längre ett UFO, eftersom händelsen inte längre är oidentifierad. Det kan hända att vittnet hallucinerat, sett en väderballong eller en farkost från ett annat solsystem. Men så länge vi inte har bestämt oss för en förklaring, har vittnet upplevt ett UFO.

Många UFOn förblir oförklarade på grund av osäker eller för knapphändig information. Men ibland har man lyckats inhämta stora mängder trovärdig information, och ändå inte kunnat identifiera det flygande föremålet. Om händelsen inte passar in i dagens vetenskapliga världsbild, klassas det som ett parafysiskt fenomen.

Det finns många olika sorters händelser som förknippas med UFOn, så som iakttagelser av främmande varelser, djurstympningar, etc. UFO-fenomenet utgörs av alla dessa till synes parafysiska fenomen.


normal

Ufoas tio-i-topp-lista

Det finns inga flygande tefat! Foa (Försvarets forskningsanstalt) har gått samman med Ufo-Sverige och blivit Ufoa-Sverige som presenterat en lugnande, seriös och mycket trovärdig tio-i-topp-lista på vad vi egentligen ser på himlen.

1. TV-master. Det räcker med att man just har besökt en troende och är lite uppjagad så blir tre röda ljus på masten lätt två, som i ett mörker utan referenser tycks flyga lågt över din bil och pulsera värre än i Star Trek.
2. Trekantiga trafikskyltar. Flyger ensamma eller i v-formation, allt beror på var du bor (västkusten är sämst) eller vem du är. Vinklas olika beroende på reflexer, månljus eller din outgrundliga fantasi.
3. Kaffepannor. Jodå, reflekteras kaffepannan bara på rätt sätt genom en fönsterruta och du råkar ta en bild ut genom den i precis rätt ögonblick kan du luras att tro att du fotograferat ett flygande tefat.
4. Enmansluftskepp. Flyger huvudsakligen på västkusten där lömska piratkonstruktörer inte drar sig för nattflygningar utan ljus, akrobatflygning under högspänningsledningar eller att förankrade hålla sig svävande på de mest osannolika platser.
5. Passagerarflygplan. På håll tycks de sakna vingar, vara självlysande, ljudlösa och sväva stilla i flera minuter.
6. Reflexbelysta moln. En säregen sort syns på himlen trots becksvart mörker. Vanligast är dock att de syns när långtradare med uppåtriktade helljus närmar sig.
7. Väderleksballong. En pålitlig trotjänare som blåses upp med jämna mellanrum. Flyger ensamma eller i klungor och varierar i storlek från en badboll till en jumbojet.
8. Ryska raketsteg. I dag lika splittrade som det forna Sovjet men gångbara framför allt i Norrland.
9. Meteorer. Anses svärma kring jorden och i synnerhet Sverige när ljusfenomenen i natten blir för svåra att förklara på annat sätt.
10. Venus. Älskad planet som uppträder lika överraskande varje år. Kan jaga bilar på Essingeleden i Stockholm, flyga i rote med tvillingplanet eller fräsa fram över trätopparna.

Tack, Ufoa-Sverige, för att vi kan sova lugnt på nätterna!

Kommentar av Jonas L: Topplistan bygger faktiskt på aktuella fall och förklaringarna som ges är de troligaste.

normal

Det finns många olika sorters händelser som förknippas med UFOn, så som iakttagelser av främmande varelser, djurstympningar, etc. UFO-fenomenet utgörs av alla dessa till synes parafysiska fenomen.