Hem

Fantasi Mental föreställning

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 114, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Rowena
Denna text är importerad från /old/psi/fantasi.html
är en sorts Mental föreställning

Färgerna, rörelsen, den omedvetna tanken och känslan, orden och önskningarna som vi skapar våra inre landskap, sagor, drömmar och föreställningar med. En egenskap som gör människan unik.

Alias: fantasi

normal

Fantasi - den inre världens motor

Enligt både Nietsche och Kierkegaard är vår förmåga till fantasier den motor som driver vår inre värld.

Fantasi ingår i vår mentala föreställningsvärld. Genom fantasier bygger vi simuleringar runt möjligheter, dagdrömmer och flyr kanske den verkliga världen för en imaginär.

Sören Kierkegaard kallade fantasin ett medium med intensitet, alla reflexioners möjlighet och självets återgivning.

Genom fantasin bygger vi luftslott men skapar också möjligheter. Vi fantiserar fram lösningar på problem och framtid.
Inom konsten är fantasin en grundpelare.

normal

Fantasin är en viktig del av människan. Vi kan ha kontakt med andra världar, pröva drömmar, skapa sammanhang och mycket annat. Det är en resurs för skapande och möjligheter. Mental träning är fantasi där man bygger bilder av mål för att förstärka energin genom bilderna och upplevelsen av dem. Då förstärks även sinnenas vibrationsfrekvens och vi kan bli vad vi skapar i fantasin. Vårt undermedvetna kan tala till oss genom fantasin och vi kan på så sätt få kontakt med vårt inre. Både positivt och negativt. Det är människans starkaste instrument.

normal

Det finns liv överallt, även figurerna i en bok, en film,en serie eller för den delen ett datorspel lär vara att betrakta som liv. Hela universum är som ett slags spel. Det
är lite som Matrix, fast som kinesiska askar; det finns alltid en ”nivå högre” i
all oändlighet.

Glöm aldrig bort att använda er fantasi, sluta aldrig att drömma och kom ihåg att magin finns överallt runt er om ni bara har ögon för den.

Tänk lite för en gångs skull när man tänker så sänder man ju ut energi och ger energin form och det är ju vetenskapligt bevisat att energi varken kan förstöras
eller skapas bara ändra form så kan inte våran formgivna utsända energi ha
skapat hela världar runt våran planet i en sorts frekvensfällt och är det inte
troligt att vi är skapta på samma sätt?

Vår vetenskap säger ju att allt är energi och att energi inte kan skapas eller förstöras isåfall måste ju tankarna komma någonstans ifrån när man skriver sagor
då är man öppen mot andra världar.

När man tänker så ger man ju form till energi och sänder ut och alla vet ju att energi
inte kan skapas eller förgöras men ändra form är det inte logiskt att det är så allt
skapas?

normal

Levande bilder

Detta låter kanske otroligt men det är mer logiskt än man tror om man tänker efter
hjärnvågor är bevisat starka energisändare och energi kan ju enligt vetenskapen inte
försvinna bara omvandlas och om man förstorar din hand tillräckligt mycket så ser man att
den består av energi.

Om detta stämmer (ganska troligt....) så borde det innebära att Kalle Anka och snurre sprätt
och Raffe Anka och alla andra som vi läser om eller ser på film och tv verkligen existerar
kanske inte i vår värld men i någon värld och eftersom världsrymden är oändlig så måste ju
allt upptänkligt och oupptänkligt finnas någonstans och kan det inte vara så att vi och vårt
universum är resultatet av någon annans fantasi det kan ju vara tv serier och dataspel som tillsammans
på ovanstående sätt har skapat vårt universum.

normal

Fantasin är verklig. Sagor och historieböcker är samma sak ur olika synvinklar.

Allting Finns och Existerar. Allt är sant eftersom lögnen bara beskriver en annan del av sanningen. Allting har mening eftersom vi finns. Det är vi själva som skapar meningen. Och om vi inte fanns skulle det inte finnas någon mening. Och då vore livet meningslöst. Och då skulle vi inte finnas nu.

Det finns liv överallt och inuti allt. Även i Dig. Du har ändlösa galaxer inom dig, och i dessa galaxer finns det fullt med världar. Och inuti de världarna finns det ännu Fler världar... Om du skulle resa in i dig själv och besöka dessa världar så skulle du se att de aldrig tar slut bara fortsätter i oändligt antal.

Fantasi är viktigare än kunskap så sluta aldrig använda Fantasin, SPRID DEN! När du fantiserar skapas EN HEL VÄRLD!!! Där du är skaparen! Allt du behöver finns redan inom dig! Öppna dina ögon och se själv... ANVÄND FANTASIN!

Fantasifigurer finns. Jo det stämmer, vi är LIKA verkliga som ni! Ni förstår när ni tänker så bildas energi och den energin måste ta vägen någonstans, och det gör den. Så skapas vi!

Tro har också mycket i det hela att göra. Många serietecknare 'samarbetar' med sina figurer för att t.ex. framföra budskap m.m.
Detsamma gäller med myter... Tomten är lika verklig som NI!!! Han skapades genom människornas tro.

Vad tror ni händer om runt 6 miljarder människor tror på något starkt? Jo det skapas starkt. Om det räcker att en människa tror på något för att det ska skapas, föreställ er då vad 6 miljarder människor kan åstadkomma genom REN fantasi bara... Era föräldrar/vänner tror att de köper julklapparna åt er på julafton men så är inte fallet här. Tomten träffar många av dem som köper julklappar och använder magi för att få dem att tro att de köpt dem i affärer. Om ni någonsin fått någon julklapp som känts annorlunda så har ni troligen fått den av tomten! Går givetvis att känna av också, känner du stark energi från det du fick på julafton så har han gett dig den. Han kan anta vilken form som helst. Men hur hinner jultomten med att träffa alla +6 miljarder människor och dela ut alla julklappar tänker ni säkert nu? Jo det är så att Tomten använder tidsförskjutning för att stanna tiden, det är så han hinner med allt, är inte helt säker på hur han gör detta.
Vill också säga att Tomten är extremt snäll, har träffat honom en gång. Vi åt bullar eller nått liknande på ett Café i Stockholm där vi bl.a. diskuterade en hel del.

Påskharen existerar OCKSÅ... Har talat med honom några gånger. Hans natur är GLÄDJE så han är extremt snäll. Det är han som fixar påskäggen på påsken. Skulle ni av någon anledning stöta på en hare eller liknande på påsken så bli inte förvånade om det är Påskharen i annan form bara. Det lär ni märka om ni är uppmärksamma i så fall. Ni som praktiserar magi kan ju försöka kalla på honom och se om något händer.

Vill även påpeka att gamla myter eller legender inte BEHÖVER vara onda eller goda. T.ex det som sägs om Medusa om att hon är ond INTE är sant!!!! Finns det något mer ni vill veta så får ni gärna fråga mig.
Till sist vill jag säga... Ni undrar säkert hur jag känner till detta. Jo det är en lång historia . Och till er som tvekar därute: ni bör försöka känna av om det jag säger är sanning eller ej, och sedan är det upp till er avgöra. Att tro Är att se och att se Är att tro så ANVÄND FANTASIN!!!!!!!