Hem

Natur

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 11146, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: oskila
är Upplevbart

Skogen, stäppen, öknen, Träden, blommorna, stenarna, regnet som strilar, bäcken som porlar. Allt på Jorden som inte är konstgjort skapat av människan.

Alias: naturen, naturlighet, varandet och vegetation

normal

Naturliga tankar

Naturen. En enorm levande varelse som inte står utanför oss utan som vi står i. Allt fungerar som det ska, en balans, en harmoni, en Lag. Äta eller ätas. Kärlek eller Rädsla. Sova eller vara vaken. Sex eller inte sex. Natt eller dag. Vill eller vill inte. Det är ganska enkelt egentligen.

Vi tänker för mycket, det gör inte våra kusiner i naturen. Vi pratar för mycket, invecklar våra känslor i ord, bäddar in dem i konstiga meningar och frågeställningar (som den här) när det egentligen handlar om Ett eller Noll.

Naturen. Ett väldigt litet klot i en väldigt stor rymd, med ännu mindre tvåbenta varelser som tror dom är större än allt. Filosoferar jag? Ja kanske, och kanske borde du göra det också. Jostein Gaardar skriver i sin bok Kabalmysteriet om att vi har munnen så full av smaker att vi glömmer vi har en mun. Vi ser på världen och är så van vid världen att vi glömmer att det är en värld, en natur, en enorm arena för empiriskt lärande och upptäcksresande.

När var sista gången du blev fascinerad av ett moln, fågel eller hänryckt till tårar av en fjäril? SER du dessa saker i naturen eller ser du bara naturen och går snabbt förbi?

Naturen. En väldigt stor liten plats för upplevelser och i den har vi alla våra lösningar och alla svar på alla frågor, även om just den biten kan diskuteras; alltså ska vi tänka för mycket eller försöka tänka lite mindre.

Naturligt nyfiken/TRUMMAN

normal

Naturen behövs

normal

Natur

Naturen är världen. Naturen är träden, vattnet, växterna, djuren, och mer än så. Ett träd är ett träd, och det är inte naturen. Det är sig självt. Men tillsammans med allt det andra blir det en del av naturen. Många människor verkar inte förstå att de behöver naturen. De förstör och hugger ner, och om det händer något med en del påverkas resten av naturen. För allt hör ihop. Varje litet djur.
Naturen är världen.

normal

Skogen är källan till all kunskap. Den kan tala om allting vi behöver veta, bara vi lär oss att lyssna ordentligt. Kunskapen kan uttryckas genom symboliska liknelser. Genom att lägga märke till dessa kan vi lära känna vårt inre väsen och dess relation till naturen.