Hem

Sten Primärt redskap, Föremål

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 30027, v9 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är en sorts Primärt redskap och Föremål
kan vara en del av Stencirkel

Stenar är ett samlingsnamn på alla olika stensorter som exempel ädelsten, mineraler, kristaller och bergarter.

Alias: sten och stenar/kristaller

normal

Att tänka på med stenar är att olika stenar har olika hårdhet och om man lägger stenar av olika hårdhet i samma påse så kan dom repa varandra.
Hårdheten beräknas i en skala som kallas Mohs och den går mellan 1 och 10, se ämne Mohs för denna skala.

normal

Stenar.se

Vill du ha dittnamn@stenar.se som e-post?

Registrera din e-postadress nu. Det tar bara en minut och är helt gratis.

normal

När man pratar om stenar tänker man ofta på olika mineraler. Dock så hamnar ofta även exempelvis pärlor under ämnet ädelstenar, vilket berättar att alla stenar inte måste vara mineral.

normal

Stenarnas magiska gåva till Dig

Ädelstenar representerar det i människans liv som är speciellt värdefullt, eftersom de är vackra och beständiga. De liknar blommor i bemärkelsen av att deras betydelse ligger i skönheten, men som motsats till blommorna håller stenarna längre och vibrerar sakta och passar därför bättre till den andliga sidan av livet – där allt förändras långsamt och på djupet, och är roten till alla handlingar.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.