Hem

Jord Element

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 911, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
Denna text är importerad från /old/psi/element/jord.html
är Element

Ett väldigt stabilt element.

Alias: jord och jordmysterie

normal

Jord (Falias)

Symboler för Jord
Symboler för Jord

RiktningNorr
Grundläggande naturFertil, Fuktig, Närande, Stabil. Gravitation är en manifestation av detta element
Typ av EnergiReceptiv
FärgGrön (färgen av levande växter)
PlatserGrottor, Skog, Dalar, Fält, Kök, Källare, Barnkammare, Hål
RitualerPengar, Framgång, Fertilitet, Stabilitet, Grounding, Anställning
Ritual formNedgrävning, Plantering, Skriva symboler i jorden
ÖrterVäxter som luktar jord t.ex. Patschuli, Mossa, Nötter, Lågväxande plantor, Rötter
StenarKol, Smaragd, Olivin
MetallJärn, Bly
InstrumentTrumma
DjurHund, Häst, Daggmask, Myra, Ko
Magi som styrs av JordMagnet, Bild, Sten, Träd, Knut och Bindingmagi
TidpunktNatt
ÅrstidVinter
RedskapPentagram

normal

Elementet jord

Elementet jord står för stabilitet, den fysiska världen, det praktiska, tystnad, struktur och trygghet. Det är det sista elementet i en fas. Jorden är vårt hem det är här vi hämtar näring och föda, det var härifrån vi uppstod (enligt mytologin) och det är i jorden vi begraver våra döda, den uppfyller alla kroppsliga behov. I den inre världen representerar den att må bra eller dåligt, att känna sig sensuell eller isolerad. Den representerar också vårt ursprung och våra instinkter som för oss till mat, ljus, värme och trygghet. Jord är även välgångens, överflödets och rikedomens element, men även det begravande elementet. Jorden kan sägas markera den sista hälften av livet, ungefär från medelåldern till dödsögonblicket, då elden åter tar över igen.

normal

Jordmagi

Jordmagi är stabil, solid och pålitlig. Magi som styrs av elementet jord är t.ex karriär, affärer, pengar, stabilitet och fertilitet. Jordmagi kan vara så enkel som att gräva ner ett föremål, att vandra mil medan du visualiserar dina behov eller att teckna symboler i jorden. Jordmagi är feminin, den är fruktbar och närande och det är dessa egenskaper som har fått oss att kalla vår jord för just Moder Jord.

Jorden är ett väldigt stabilt element som egentligen inte erbjuder förändring, oftast sker förändringen så långsamt i detta element, att den knappt är märkbar på kort sikt.
Jorden ger dig energi i överflöd, glöm inte att även ge lite av din energi tillbaka, så ett frö, plantera ett träd, eller skapa en ritual enbart avsedd för vår Moder Jord. Att använda kristaller, salt och pulver är också en form av jordmagi.

normal

Jordelementets magiska gåva till Dig

Jord representerar vår fysiska existens.
Om Du ber Moder Jord om hjälp i en besvärjelse eller ritual, kan Du se hur Du kan få en grundtrygghet i Ditt liv, bli ett med naturen och miljön runt omkring Dig, samt hur Du ska göra för att bli en harmonisk människa.

Elementet Jord brukar också förknippas med:

Grönt

Norr

Natt eller midnatt

Vinter

Trygghet

Fysiska ting

Struktur

Handlingar

Kroppen

När Du gör en ritual eller besvärjelse med Jord, kan ett effektivt sätt vara att isolera Dig i naturen om Du känner att Du vill göra en inre rening eller ta till vara naturens kraft direkt och påtagligt.

En annan metod är att göra en magisk ritual innan Du börjar utföra Dina vardagssysslor i hemmet, och dricker Du samtidigt en örtbrygd är detta en mycket bra Jordmetod eftersom det inte tar någon tid – Du gör ju det Du ska, även om det sker med en inre förberedelse.

Att ge offergåvor till Moder Jord är också ett sätt att förstärka Ditt band med jorden, och den metoden är bra ifråga om pengar eller arbete.

Jordmagi kan i många fall innebära att man begraver någonting, i vissa fall som ett tecken på att lämna någonting åt glömskan eller att bli kvitt det helt och hållet. Gräver man däremot ner ett frö eller dylikt kan det vara en magisk handling för att någonting hos sig själv skall växa och blomstra. Om du ber Moder Jord om hjälp i en besvärjelse eller ritual, kan du se hur du kan få en grundtrygghet i ditt liv, bli ett med naturen och miljön runt omkring dig, samt hur du ska göra för att bli en harmonisk människa

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.