Hem

Eld Element, Primärt redskap

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 910, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
Denna text är importerad från /old/psi/element/eld.html
är Element , Trobart och Primärt redskap

Förändringens element

Alias: eld, elden, eldmagi, elementets eld. och fire

normal

Eld


RiktningSöder
Grundläggande naturRenande, Destruktiv,Energigivande, Sexuell, Kraftfull
Typ av EnergiProjecerande
FärgRött
PlatserÖknen, Varma källor, Vulkaner, Ugnar, Eldstäder, Bastu
RitualerBeskydd, Mod, Sex, Energi, Styrka, Driva bort negativitet
Ritual formBränna eller sveda, Upphettning
ÖrterTistlar, Chilipeppar, Bouganvilla, kaffebönor, Fröer
StenarRöda som Jasper, Lava, Quarts, Kristall.
MetallGuld, Mässing
InstumentGitarr (alla instrument med strängar)
DjurOrm, Ödla, Humla, Bi, Scorpion, Haj
Magi som styrs av EldLjus, Storm, Tid, Stjärnmagi
TidpunktNär solen står i zenit
ÅrstidSommar
RedskapKäpp eller stav

normal

Elementet eld

Står för passion, villja, rening, förvandling och sexualitet. Viktiga faktorer är solen, kroppsvärmen och synen. Eld förkroppsligar lidelse, hänförelse och begär, eld är både ljus och hetta. När vi människor upptäckte elden tog vi ett enormt steg i vår utveckling. Utan eld råder mörker, vi blir passiva och och utan förmågan att skapa något nytt. Elementet eld brukar också förknippas med vilja, intuition, mod och kraft, lidelse samt den egna identiteten. Elden är destruktiv och skapande, de destruktiva egenskaperna är välkända dock känner inte många till den skapande kraft som gömmer sig i lågorna. Ur aska kommer liv. Fågel Fenix är ett bra exempel på detta. I den västerländska traditionen betraktas oftast elementet eld som slutet och begynnelsen på en cirkel.

normal

Eldmagi

Eldmagi är passion, sexuallitet, energi, helande och utveckling. Den är den mest fysiska och samtidigt den mest spirituella magin av alla. En ritual där Eldmagi styr kan innehålla, upp eldning av bilder, örter, ljus mm. Magin utövas gärna nära hjärtat, med olja, vid en brasa i en skogsglänta eller brevid ett ensamt stearinljus. Eldmagin är maskulin.

Var försiktig när du utövar eldmagi, elden är ett oberäkneligt element och det går lika bra att använda ljus eller värmeljus istället för en öppen eld. Färgenljuset är också av stor vikt, välj den färg som tjänar ditt syfte. Stearinljus ger också extra kraft till din magi då det representerar alla de fyra elementen, det smälta stearinet representerar vatten, röken representerar luft och stearinet i fast form jord. Det är också viktigt hur man släcker ett ljus, blås inte ut det då detta kan resultera i att viktig energi går förlorad, det är även en förolämpning mot elden. Vät istället tummen och pekfingret och nyp ut lågan.


normal

Eldens magiska gåva till Dig

Eld representerar själva livet; lågan som tänder initiativet till att vilja föröka sig.
Om Du ber Fader Eld om hjälp i en besvärjelse eller ritual, kan Du se hur Du kan få livsglädje i Ditt liv, ge och ta emot kärlek, samt hur Du ska agera för att allt ska bli som Du vill.

Elementet brukar också förknippas med:

Rött

Söder

Middagsolen står i zenit

Sommar

Vilja

Entusiasm

Begär

Intuition

Den egna identiteten

Kraft och mod

Sexualitet

Passion

När Du gör en ritual eller besvärjelse med Eld, kan det ibland vara lättare att göra något konkret samtidigt för att bibehålla fokuseringen, till exempel hålla det primära redskapet över eldslågan då Du önskar ta del av dess kraft.

En annan metod är att tända ett bål eller en brasa; historierna är många som berättar om syner och varsel man fått i lågornas sken, och att bränna något Du vill bli av med är en mycket bra Eldmetod, eftersom Du fördriver det Du inte längre vill ha eller behöver, och kan således inte heller ta eller få tillbaka det Du har bränt upp.

Om Du som jag, har en väldig respekt för eld, och inte vill riskera att sätta hela området i brand, fungerar det lika bra att använda värmeljus i Din brännare, eller levande ljus till en ritual eller besvärjelse.
Färgenljuset varierar beroende på vad Du vill uppnå, för huvudsaken är att Du relaterar färgen till Ditt ändamål.

Om Du utför en besvärjelse där ljusen skall brinna dygnet runt under några dagar, är det bäst att planera in en sådan ritual då Du är ledig under en längre tid, till exempel semester eller långhelg eftersom ljusen inte får slockna förrän tiden har gått ut.
Lättast är att byta ut ljusen innan lågan börja flämta, för att inte riskera att de slocknar.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Elementet Eld:

Riktning: Söder

Årstid: Sommar

Färger: Röd, guld, karmosinröd, orange och vitt (solens middagsljus)
Stjärntecken: Vädur, lejon och skytt

Redskap: Rökelsekar och stav

Djur: Eld-sprutande drakar, lejon och hästar (med hovar som slår gnistor) och ormar

Gudinnor: Birigit, Hestia, Pele och Vesta

Gudar: Agni, Herfaistos, Horus, Prometheus och vulcan

Styr: Energi, hetta, låga, blod, sav, liv, vilja, läkning, och förstörelse, rening, bål(eld), (hemmets)härdar, ljuslågor, solar,öknar vulkaner, utbrott och explosionerande

Tid på dygnet: Middag

Väsen: Salamander

Ärkeängel: Uriel

Vindnamn: Notus

Sinne: Syn

Sten: Eldopal

Rökelse: Rött Sandelträd och Kopal

Växter: Vitlök,hibiskus, rosmarin, senap, nässlor, lök, röd peppar och röd vallmo

Träd: Ask

Jag är inte helt säker på att allt det där stämmer för jag har sett på vissa sidor att eldens ärkeängel är Rafael, men det här får duga så länge.