Hem

Sex Möte, Beröring, Lokaliserad händelse

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 328, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: fredrik
Denna text är importerad från /old/psi/sex.html
är en sorts Möte , Upplevbart , Praktiserbart , Beröring och Lokaliserad händelse

Sex innebär olika saker på olika plan; ett sorts möte mellan två eller flera själar/individer/personer där de blandar sina energier.

Alias: knulla, samlag, sex, sexualitet och älskog

normal

I vissa andliga kretsar anser man att sexuell aktivitet hindrar strävan mot upplysning. Sexuell avhållsamhet, dvs celibat, rekommenderas inte sällan för den andlige sökaren.

Det finns inom inte minst indisk andlighet en uppfattning att den sexuella energin genom att undertryckas kan transformeras till andlig energi. Därför förespråkar många guruer celibat.

Dock har den indiska tantran länge anvisat sex som en väg till upplysning. Det sexuella mysteriet leder till upplevelsen av djupa sanningar, sägs det.

Kärleken är ju universums urkraft, själva livsenergin. Denna energi ger vi alla, så gott vi kan, uttryck för i våra liv. Eftersom människan är en enhet av kropp och själ - vad finns då att invända mot kroppslig kärlek?

Hos några andliga människor finns tanken att det inte är en fråga om ja eller nej till sex, ingen kamp mellan den otäcka lusten och den skira andligheten, utan de ser sexualiteten som helig.

Man kan tänka på synsättet att kroppen är själens tempel. Kroppen är alltså själens hem, och även ett instrument för själen, varmed denna uttrycker sig i den materiella verkligheten. Sex har således en hög användning för att manifestera själens kärlek. Genom denna kroppsliga manifestation av kärlek kan en manniska bli till.


normal

Sexuell energi - omvandlingsbar?

Jag tror att sexuell energi är som vilken energi som helst, nånting man kan använda och omvandla på det sätt man vill. En energi som alla andra, lika manipulerbar.

Man kan vakna upp, sprudlande av sexuell energi och om man, istället för att tillfredställa energin, använder den inom nånting annat, ta nånting kreativt t.ex. som att måla. Då kan man börja glömma bort energin - den har omvandlats till nånting annat.
Den energi man fick till att måla kom från samma energi som den sexuella energin, omvandlad. Det är vad jag tror och jag har själv varit med om det och anser att det fungerar hur prima som helst.
Frågan är ifall man egentligen vill omvandla den, för sex är ju ändå rätt härligt

normal

(Ett utdrag från en förklaring på IRC.)

I korthet beskriver Dion Fortune sex i sin bok Esoteric Philosophy of Love and Marriage, även om hon använder mating istället för att ordet sex är så förknippat med just den fysiska akten:

... Man kan dela upp planen på många sätt, för den här diskussionens skull, låt oss dela upp det såhär:

1. Monaden (allsjälen, finns ingen individ där)
2. Anden (Vår individuella själ)
3. Högre mentalplanet (abstrakta tankar)
4. Lägre mentalplanet (logik)
5. Högre astralplanet (Emotioner)
6. Lägre astralplanet (lust, åtrå, repulsion)
7. Fysisk kropp.

Vår individ ligger på andeplanet och högre mentalplanet... som är de kroppar som överlever mellan inkarnationerna. Jag hittar inget bra ord på svenska... To be mating on a certain plane... ..använder mötas..

Att mötas på det fysiska planet är att ha samlag (i den här kontexten...) Man kan möta vem som helst av det motsatta könet som är i fertil ålder.

Att mötas på lägre astralplanet innebär att känna ömsesidig åtrå, lust till varandra... att helt enkelt vara dragen till en annan person. Man kan möta dem som har en kompletterande energi i sin astralkropp, dvs attraheras av en sorts olikhet.

Att mötas på högre astralplanet innebär vad de flesta av oss skulle kalla att älska varandra. ..och till skillnad från det lägre astralplanet där attraktionen sker genom en kompletterande energi, så känns gemenskapen på det högre astralplanet snarare genom igenkännelse, liknande energier.

Att mötas på det lägre mentalplanet innebär snabbt förklarat att man kan förstå varandra mycket väl i samtal, förstå varandras tankar och sympatisera där... ..fast nu låter det som att man möter många där, men det ligger djupare än så...

Att mötas på det högre mentalplanet... handlar om idealism, som ger ursprung till tankar och allt anant du upplever egentligen... Och igen, där är kompletterande energier de attraherande...

OM du skulle gift dig med någon på det högre mentalplanet... så skulle den relationen, det giftemålet, ligga i din individ, inte din personlighet, och alltså gälla för resten av dina inkarnationer.
..och DET skulle man kunna kalla för tvillingsjäl om man så vill...

..med reservation för allmän sinnesförvirring :) (jag har bara läst boken en gång)