Hem

Tantra Lära, Sexmagi, Yoga

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 425, v7 - Status: normal.
Försteredaktör: fredrik
Denna text är importerad från /old/psi/tantra.html
är Praktiserbart , Trobart , Upplevbart , Lära , Sexmagi och Yoga

Tantra betyder sammanvävd, och är en yoga-form där förenandet av det kvinnliga och det manliga dyrkas; avancerad lära av Buddha som snabbt leder till full upplysning

Alias: parmeditation, tantra, tantrasex och tantrism

normal

Tantran härstammar från Österlandet, Indien, med många tusenåriga traditioner. Man har dock funnit en tantristisk skrift i Bengalen som hävdar att dessa ritualer härstammar från Thule- Skandinavien. Så nästa gång du är på pilgrimsfärd och spanar på hällristningar och runstenar, så vet du vad ska titta lite extra efter. Varifrån tantran kommer är dock oväsentligt, i alla fall då det är syftet som eftersträvas. I Indien var den länge betraktad som snuskig och omoralisk. Ordet tantra är sanskrit och betyder expansion och väv, här finner vi igen likheter med den nordiska shamanismen. Urds väv är den nordiska förklaringen på väven som sträcker sig runt jorden och som man med vissa magiska tekniker kan sätta ett frö i.

Enligt en gammal profetia så skulle den tantristika handlingarna en dag komma att praktiseras helt öppet, under Kalis tidsålder, vilket är nu. Menar då inte på offentliga platser, om nu någon trodde det. Här i väster har den också börjat accepterats, under namn som t.ex. Helig Sex. Tantra är en form av yoga, där man jobbar med den sexuella energin andligt och balanserar sitt yin/yang. Man jobbar med de lägre chakrana i kroppen där man senare låter energin resa sig från dessa och upp i de högre chakrarna för att slutligen stiga upp genom kronchakrat. Ursprungligen så föregicks en tantrisk övning med en lång ritual. Vid regelbundna övningar i sängkammaren, där hemma, kan ni göra dessa övningar i nedbantad ritualform, men tänd lite ljus och rökelse, så ni på så sätt markerar att det inte är ett vanligt samlag.

Förberedelse

Kontakten mellan könen upplevs på många sätt, från ett ögonkast till samlag.

Rummet där riten ska hållas städas och renas. Rökelse bör brinna ständigt, gärna mysk, som påverkar rotchakrat och gör det känsligt. Ha även gärna röda ljus brinnande eller/och en röd lampa, det röda skenet påverkar även det upphetsningen. Det är ingen slump att glädje kvarterens kvinnor annonserar med röd lampa.

Förbered mat och blommor att användas under ritualen. Måltiden består av fyra olika ingredienser och rummet dekoreras med blommor.


VinetVin symboliserar den berusande upplevelsen av medvetandets rikedom. Gärna ett rött vin, rekommenderar vinet Casillero del Diablo (från Chile).
KöttKött symboliserar allt det du är, gör och upplever. Ditt jordeliga jag. Själens tempel-kroppen. Äter du ej kött, ersätt det med någon starkt kryddat soyaprodukt, gärna med vitlök i.
FiskFisk symboliserar ett tillstånd där du upplever allt, hela universum. Alla känslor, smärta, glädje osv.
Rostade korn produkterRis, vete etc. De symboliserar att du slutar identifiera dig med dina hämningar, rädsla och fobier.
BlommorBlommor symboliserar samlaget, som i sin tur symboliserar den ursprungliga kraften, som reser sig upp genom chakra systemet.

Urkvinnan och urmannen

Ta och bada tillsammans, se på varandra som de ursprungliga manliga resp. kvinnliga urkrafterna. Smörj in varandra med oljor, gärna myskolja (görs lätt själv; droppa ca. 10 dr. mysk arom olja i någon vegetabilisk matolja) , som höjer er upphetsning. Turas om att massera varandra med tummarna längs ryggradens sidor, med början vid stjärtskåran, omväxlande upp och ner, tills ni når nacken. Ta god tid på er. Denna massagen mjukar upp ida och pingala (månen och solen) och gör dem känsliga och mera öppna. Denna massagen kan du också utföra när du håller på och förföra någon.

Att öppna sig

Rummet har dekorerats med blommor, maten är framme, vinet hälls upp, rökelsen glöder och ha gärna en röd glödlampa tänd för stämningen. Rummet kan också innehålla röda brinnande stearinljus.

Ritualen

Mannen och kvinnan sitter nu i lotusställning nakna framför varandra på golvet och tittar varandra i ögonen och mediterar över den förestående handlingen.

Sen sätter ni igång att mata varandra med maten och vinet, stressa inte. Ni mediterar lite till framför varandra som man och kvinna och upplever allt vad det innebär, ni uppskattar varandra som era motsatser, två gudomliga varelser. Yin som ska förenas med yang. Var inte rädda för de tankar och känslor som dyker upp. Börja mässa mantrat Lam, som korresponderar med rotchakrat, några minuter.

Det rituella samlaget

Mannen sitter i lotus ställning, kvinnan sätter sig på honom, med ett ben på var sida om mannens höfter.

Ni sitter så en stund och känner varandras kön, stilla och mjukt (kom ihåg detta är en tantristisk övning, de vanliga samlagen utövar ni vid sidan av, så att säga).

Ni börjar därefter att så smått utföra samlagsrörelser, stilla och mjukt. När ni känner att den sexuella energin blir för hög, lugna ner igen och sitt stilla och återgå till den sexuella meditationen. Ni ska båda vara raka i ryggarna under akten.

Helkroppsorgasmen

Denna övningen ska utföras minst i en halvtimme. Istället för den vanliga orgasmen, ska ni visualisera och styra energin så den stiger från rotchakrat till hjässchakrat.

Efter hand som ni bemästrar denna övning så kan ni pröva andra ställningar, men ryggarna ska vara raka.

Får ni vanlig orgasm, så gör det inget. Denna övningen tar tid att bemästra.

Mannens fördröjda orgasm

Alla män vet ju hur matt man blir efter en orgasm och alla kvinnor vet hur jobbigt det kan vara när mannen kommer för snabbt. Men det behöver inte vara så. Den västerländska mannen har ett och annat att lära sig från Orienten när det gäller sex. Så killar och män lär er spara på er sexuella energi och gör era kvinnor lyckligare, mera tillfredsställda och mera harmoniska på kuppen. De första två övningarna här nedan kan mannen träna på även utan partner vid onani.

Hushållande med Bindu

Inom orientalisk kärlekens väg så anser man att mannen endast bör få högst en sperma uttömning i månaden maximalt, kanske lite oftare på våren och sommaren. De vill inte slösa på sin Bindu (sin kraft). De praktiserar kärlekens Tao praktiskt taget hela sina liv.

Masturbation

När du (som man) känner att du håller på att få orgasm, dra dig tillbaka eller sluta stöta i kvinnan och bara håll er stilla tills orgasmens pockande känsla går tillbaka. Fortsätt sen som vanlig. Upprepa vid behov ovan teknik, tills du känner att nu kan du tömma dig. Du bör dock hålla igen minst 15 minuter.

Vid orgasmens första tecken dra ut penisen och tryck hårt vid en punkt mellan anus och pungen tills det lugnar ner sig igen. Man behöver dock ej ta ur penisen när man klämmer där. Den exakta punkten kan man leta upp i masturbation. Tanken är att man skall hindra utflödet för sperman; om man trycker för långt fram så kommer sprman att flöda ut och bakåt till kissblåsan istället och all energi går förlorad som vid vanlig ejakulation.

Tekniken med att stöta penisen en djup stöt och tre grunda är också ett bra sätt att öva upp sig att vara ståndaktig. Öva på den och kvinnan kommer att bli glad över ert nya sätt dessutom. När du tycker du behärskar tekniken så variera, ex. 5 grunda och 2 djupa stötningar.

När du slutligen låter dig komma, så lär du få mycket starkare orgasm än vad du känt förut. Det finns många poänger med att låta bli att ejakulera helt och hållet, både för energin och för att lära sig att få orgasm utan ejakulation, men låt träningen ta sin tid, du behöver inte kunna allt första månaden (eller året).

Ta det lugnt och njut samtidigt som du utför dessa övningar, det är ingen tävling.

Kvinnans förhöjda orgasm

Även kvinnor kan öva med liknande tekniker för att få kraftigare orgasmer. Kvinnan ska upphöra med samlaget och bara vara stilla med mannen i sig eller sluta mastrubera när hon känner att orgasmen är i antågande. Låt de första symptomen ebba ut och fortsätt sen med samlaget eller onanin. Du bör hålla igen minst 15 min. till att börja med.

Efterhand som du drar ut på din orgasm och avbryter, enligt ovan teknik, så kan du öva upp dig att få himlastormande orgasmer när du slutligen låter dig komma.