Hem

Själsfrände

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 12480, v8 - Status: normal.
Försteredaktör: fredrik
är Trobart och Upplevbart

Någon du har levt med i flera liv. Vissa anser att det är flera, andra anser att det är en person/ själ.

Alias: besläktad själ, kindered spirits, själsfrände, soulmate och tvillingsjäl

normal

Det finns ingen självklar och allmänt accepterad definition på vad själsfränder egentligen är. Det finns inte heller någon gemensam uppfattning om det är en eller flera. Vissa talar om själsfränder som den enda stora sanna kärleken, den vi alltid har drömt om. Andra anser att man följs åt av en grupp människor som föds om och om igen tillsammans för att lära sig av varandra. De som anser att vi har en enda själsfrände behöver inte heller nödvändigtvis tro på reinkarnation.

Vad många ändå är överens om är att själsfränder krafigt påverkar ditt liv. En teori är att om man väljer att leva i ett förhållande med en av sina själsfränder så upplever man allt väldigt starkt. Inte bara vad det gäller kärlek, utan även alla andra känslor. Anledningen till den här intensifieringen av känslor är att vi ska lära oss mer och snabbare. Eftersom kärleken är så stark så klarar den även de allra svåraste delarna, som man gärna flyr ur annars. Detta gör livet mer intensivt och lärandet mer påtagligt. Tryggheten man kan känna i den starka kärleken kan också skapa väldigt stor frihet.

En själsfrände skulle alltså kunna vara någon vi har levt med i flera tidigare liv och därför känner igen när vi möter dem igen. Detta behöver dock inte innebära att personen i fråga är bra för oss. Kan personen vi möter, eller du själv, hantera kraften i igenkännandet? På vilket sätt hanterar de involverade mötet? Även om man har levt ett antal liv tillsammans och möts även i sitt nuvarande liv, så kanske man har utvecklats så olika att det inte är lämpligt att spendera just det här livet tillsammans. Kanske möts man bara en kort stund för en stark upplevelse, och sedan aldrig talas vid igen. Detta gör att våra själsfränder skulle kunna vara både de vi älskar mest och de vi hatar mest. Det kanske ligger något i talesättet att dina värsta fiender är dina bästa läromästare...

Så för att finna dina själsfränder, titta på människorna som omger dig. Är det någon som verkligen utmanar dig och får dig att växa? Är det någon du har väldigt starka band till? Det kanske är dina barn, dina föräldrar, någon av dina vänner eller någon i din släkt.

Kanske har du inte mött dina själsfränder ännu, kanske kommer du inte att göra det i det här livet. Kanske finns det andra saker du har valt att uppleva.

Vi måste även hålla i minnet att ens själsfrände inte behöver vara den vi måste träffa för att känna den högsta kärleken. De förhållanden vi lever i idag skulle lika gärna kunna bilda band till att bli en själsfrände i framtida liv.

normal

Våga öppna ditt hjärta – finn din själsfrände

Kärleken är evig men uttrycken för den växlar.

Förr hyllades romantiken.

Nu drömmer man om att finna sin själsfrände. Han, eller hon, som låter en uppleva både själens och hjärtats symfoni.

Alla schlagers har rätt: det spelar ingen roll hur mycket du äger, att karriären går lysande och att bankkontot är välfyllt, om du saknar någon att älska. Utan kärlek blir livet tomt och meningslöst.

Många tror att kärleken ska förändra deras liv i grunden – att den ska få dem att lyftas från vardagen upp i en högre dimension av lycka. Men kärlek kan se ut på olika sätt.
Förälskelsen är den form som vi oftast förknippar med kärlek. Vi väljer partners efter olika yttre företräden och efter en tid hamnar vi i maktkamper där vi försöker förändra varandra. Om det inte går letar vi efter kärleken hos någon annan.

Lycka i själ och hjärta

Den som mött sin soulmate, sin själsfrände, har en helt annan upplevelse av kärleken. Känslan börjar på ett djupare plan och söker sig upp till ytan. Tillsammans med en soulmate finns en stark känsla av samhörighet även om man inte känner varandra. Man njuter av varandras sällskap och känner lycka i både hjärtat och själen. Mötet med en soulmate kan vara både överraskande och överrumplande.

– En själsfrände kan verkligen överraska och ruska om ens liv. Men förhoppningsvis är man tillräckligt mogen och öppen för att anta utmaningen när den dyker upp. För det är det mest underbara en människa kan få uppleva.

En själsfrände en person som är speciellt utvald för att passa just dig. Den som träffat sin själsfrände vet att något fantastiskt inträffat. Trots att kärleken mellan själsfränder alltid är ömsesidig kan mötet också vara störande, till och med skapa rädsla. Det är inte alltid som själsfränden liknar idealbilden.

– Längtan efter den sanna kärleken är universell och upptar alla människors tankar.

För att upptäcka sin själsfrände behöver du öppna ditt hjärta. Många vittnar om att själsfränden ofta dyker upp oväntat. Plötsligt står han eller hon där på jobbet, när du tankar bilen eller i snabbköpet.

Utvald för just dig

Ofta skiljer personen sig också från dem som du tidigare attraherats av. Han kanske är mycket yngre eller äldre än du, har en annan nationalitet, en annan samhälls- eller yrkesgrupp, ja kanske till och med ett annat kön än du förväntat dig.

Men tar du emot den gåva som en själsfrände är får du möta en människa som du kan leva ett rikt liv med och som alltid älskar dig.

Så hittar du din själsfrände

Det är mycket sällsynt att någon har turen att möta sin själsfrände i väldigt unga år. Många möts istället när de nått upp i 30- och 40-årsåldern och vissa finner sin själsfrände först på äldre dagar.

Ofta behöver man nå en personlig mognad för att vara ”mottaglig” för ett möte.

Det bästa sättet att förbereda sig är att försöka leva sitt liv så sant som möjligt, bygga upp en sund självkänsla och odla sin personlighet.