Hem

Hat Känsla

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 74931, v5 - Status: normal.
Försteredaktör: lucipher
är en sorts Känsla

Hat kan uppstå i ens inre när man blir riktigt arg och bara vill använda våld på denne sak/person.

Alias: hat

normal

Hjälp!

Genom tiderna har hat bidragit till våld och bråd död. Hat är ett mörker som bara växer. Hat är en mänsklig känsla som är kopplad till rädsla.
Hat har startat alla krig men inte stoppat ett enda. Alla kan förhindra hat i världen bara viljan och kärleken till männsikan finns. I en snar framtid kommer hatet att ha växt sig större tills det inte längre finns en återvändo. Man kan rycka på axlarna och strunta i alla som gråter. Men man kan också välja att hjälpa.

Hatet finns över allt och har alltid funnits det fanns på 1600 talet när miljoner kvinnor brändes till döds anklagade för att vara att vara häxor.
Och än idag finns hatet mot magin och det okända kvar. Alla som inte förstår känner rädsla och med rädslan kommer hatet. Varför? därför att dom är bara männsikor precis som du och jag. Men med hjälp av magin och elementens krafter kan vi tillsammans hjälpa. Det svåraste är att välja.

normal

Hat är en känsla. Det är därmed också en mänsklig instinkt som har hjälpt människan till den skapelse som den är idag
Huruvida människan är en bra varelse idag kan diskuteras men hat har haft en viktig roll i utvecklingen.

Människan känner hatet när hon måste behålla sin status i en grupp. Oftast när hon har blivit dåligt behandlad.

normal

Ur ett andligt perspektiv är hat i det närmaste det längsta man kan komma från den rena kärleken. Precis som alla andra negativt upplevda känslor speglar hatet något missförstånd hos den som upplever känslan. Oftast påminner föremålet för den starka känslan om en av två saker.

1) Någonting man själv aldrig skulle kunna tillåta sig själv att göra, fast man har undertryckta känslor som vill göra likadant.

2) Något man i någon utsträckning gör själv och avskyr med sig själv.
Grunden för detta tänkande är att vi innerst inne alla är ren kärlek och att alla andra känslor är resultat av rädslor för att vi på något sätt skulle vara skild från kärleken.