Hem

Lady

Ändra sidan Detaljer
Medlem 3608, nivå 7, ämne 469361, v8
Kallar sig Lady
Kön Kvinna
Kontakt MSN
Uppdaterad 2005-09-17

är Medborgare i Paranormal.se

I am the rabbithole you have yet to fall into

Presentation

Namnet är Lina. Jag syns väl ganska sällan här, men för er veteraner kanske jag finns någonstans i minnet, bodde här under en period, När jag blir sällskapssjuk kommer jag alltid tillbaka hit på något underligt sätt.

Moder Jord, ta mig tillbaka i din famn, torka min tårar.
Syster Eld, bränn bort min smärta. härda mitt hjärta.
Broder Vatten, slut mig i dein famn och låt mig sova
Syster Luft, stärk mig och låt mig stå pall när förädiska vindar blåser.
Fader, Läk mina sår och förlåt mig mina synder.

Jord, Eld, Luft, Vatten, Ande.
Hör mig er tjänare kallar.
I Er natt sker våldtäkter, mord, svek
Men i natt vaknar liv, människor älskar, sår läks.
I natt är jag stark.

normal

Varför jag skrev

Inledning

Jag har valt att skriva om Egyptisk Mytologi därför att Egypten fascinerar mig. Det finns hur mycket som helst om egyptisk mytologi och då är ändå hälften fortfarande gåtor. Egyptierna inte en helig bok som t.ex bibeln eller koranen allt som amn vet oim egyptisk mytologi kommer från bitar av payrus rullar eller stayer och pyramider. Man vet med andra ord ingenting säkert om egyptisk mytologi. Men det är uppenbart att Egypterna tog sina gudar på allvar det är inte svårt att förstå när man läser gamla legender som hittats eller ser på alla statyer som finns i Egypten. Det finns ingen människan som kan säga sig veta allt om Egyptisk mytologi.
Jag vet egentligen ingenting jag heller efter som det mesta egentligen bara är gissningar. Men jag vet mer än vad jag visste när jag började (då visste jag ingenting) ju mer jag läser ju mer vill jag veta. Och även om det är gudarna som jag skriver mitt arbete om är det faktiskt Egypterna som fascinerar mig allra mest. Att ett folkslag har lyckats förändras så totalt och ändå finns det inga bevis för vad som hänt. Egyptierna var ett mycket mystiskt folk med väldigt stark tro som på något sätt blivit bortglömd. Egypterna tog väldigt starkt på sina traditioner och samma mönster skulle följas livet ut och trots det är mönstret helt brutet nu. Och det enda som dom lämnade efter sig var enstaka bitar av historien och det som har berättats. Och säkert ligger det mer bakom alla symboler och historier än det vi känner till. Vill man veta allt som finns att veta om egyptisk mytologi tror jag att man behöver mer än ett liv. Det är spännande att tänka sig in i historierna och leva sig in i Egyptens mysterier jag blev helt fängslad samtidigt som det var frustrerande att inte hitta mer information och inte ha bevis.