Hem

Luft Primärt redskap, Element

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 912, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
Denna text är importerad från /old/psi/element/luft.html
är Upplevbart , Primärt redskap och Element

Det vi andas.

Alias: air, luft och luftmagi

normal

Luft


RiktningÖster
Grundläggande naturFlygande, Rörelse, Intelligens. Ljud är en manifestation av detta element
Typ av EnergiProjecerande
FärgGult (solen)
PlatserBergstoppar, Molntäckt himmel, Höga torn, Flygplatser, Skolor, Bibliotek
RitualerResor, Studier, Frihet, Kunskap, Förlorade föremål
Ritual formKasta upp föremål i luften, Visualisering, possetiva tankar
ÖrterSköra blommor, Dill, Löv
StenarLjusa stenar som Pimpsten, Transperanta stenar som Mica
MetallKoppar, Tenn
InstrumentFlöjt
DjurSpindel, Fågel, Bevingade insekter
Magi som styrs av LuftDivination, Konsentrtion, Visualisering, Vind Magi
TidpunktMorgon
ÅrstidVår
RedskapDolk

normal

Elementet luft

Vår jord skulle inte vara den blå, livfulla glob som vi känner om det inte var för elementet Luft. Vi människor tar den förgivet, men utan luft och alla de andra gaser som finns i vår planets atmosfär skulle inget kunna leva. Den är osynlig men så kraftfull att människor i alla tider har använt den i magi och sägner. Nodran, östan, västan och sydanvinden har alla otaliga sagor och myter omkring sig och dom besitter verkligen var och en starka makiska egenskaper. Luft är frihetens och oändlighetens element, den är lätt, utvidgar sig och är därför svår att mäta eller stänga inne. Luft representerar tankarnas värld; förmågan att resonera och analysera. Elementet luft brukar också förknippas med det mentala planet såsom tankar, idéer och analyser, det medvetna, bilder, uttryck och kommunikation, drömmar och visioner samt visualiseringar. I en livsprocess skulle luften motsvaras av livets första 20 år, dvs den tid då grunden till all visdom läggs. Det är ett fundament eller en början på en ny fas. Den följer direkt efter eldens våldsamma förändringar och erbjuder oftast en ganska avslappnad period, som för många upplevs som flummig och avslappnad.

normal

Luftmagi

Med luftens hjälp kan Du få en uppfattning om vilken riktning du vill att Ditt liv ska få, och om Luft kombineras med Eld kan inget stå i Din väg, men fungerar Din kontakt med luften dåligt kommer Du att stranda i Din egen begränsade värld utan att visionens vindfläkt bär Dig fram. Detta element är ett ganska långverkande element och under luftens influens sker påverkan långsamt. De flesta som arbetat med luftelementet kallar det för ett ganska flummigt element. Rökelse och ljud (exempelvis från trummor) är några av de magiska verktyg som står i luftens tecken. Med hjälp av Luftens magi kan du se hur du kan planera ditt liv, vilka drömmar och visioner som är rimliga att nå, samt hur du ska kommunicera med din omgivning för att allt ska gå som du har tänkt dig. Här hör bl.a. ordmagi, ramsor och rökelsemagi hemma. Luft magi kan utövas oavsätt om du väljer att använda Elementet Luft i din ritual eller någon av de fyra vindarna. Vill du däremot åkalla en speciell vinds kraft men är osäker på vilken som är passande så kan du göra så här:
Tänd en eld vid din magiska plats, gör det på ett säkert sätt, när elden har tagit sig lägger du på fräscha grenar och löv för att åstakomma rök, riktningen på röken talar om för dig vilken vind du bör vända dig Tag dock i akt att Luftens Magi är lika oförutsägbar som vinden själv.

Nordanvinden:
Nordanvinden är dödens vind, inte fysiskt så som vi känner den utan som den universiella lagen; förändring. Här står död för utplånandet av negativitet. Nordanvinden är torr, ofruktbar och kall, då den kommer från vinter, is och snötäckta vidder.Därför används den för magi som syftar till förintelse. Det kan vara förintelse av t.ex missbruk, depression, avundsjuka, och illska. Vänd ditt ansikte mot nordanvinden och den kommer befria dig från dina laster. Nordanvinden samverkar med elementet Jord och har några av dess egenskaper såsom helning. Dess färg är svart som natten.

Östanvinden:
Östanvinden för med sig kraften från Solen, Månen och Stjärnorna. Det är styrkan, renheten och intellektetets vind. Den omfamnar oss varmt och tar över där Nordanvinden har lämnat av. Den ger oss en ny början och nytt liv. Kraften hos Östanvinden i magiutövande är dramatiska förbättringar, särskillt vad det gäller beteende.
Östanvinden samverkar med elementet Luft och har därför vissa av dess egenskaper så som kärlek och tanke. Kärleks magi som innflueras av Östanvinden kan resulterar i väldigt intellektuell kärlek. Färgen är vit som ljuset.

Sydanvinden:
Sydanvinden reresenteras av tiden när solen elle månen står högst på himmlen, när ljuset är som starkast. Det är värmen och hettans vind. När sydanvinden blåser kan all sorts magi utövas med gott resultat, vindens hetta och styrka ger magin en extra kick. Sydanvinden samverkar med elementet Eld och kan därför vara oberäknerlig och farlig, ta det försiktigt. Färgen är gul som solen.

Västanvinden:
Västanvinden kommer med fukt och kyla. Regn eller dimma är inte långt borta. När västanvinden blåser står tiden stilla, skymmningslandet är dess hem. Den är fertil och kärleksfull, känslig och mjuk. Precis som gryning och skymmning är den svår att motstå. Västanvinden samverkar med elementet Vatten och lämpar sig för renande ritualer. Färgen är blå.

normal

Luftelementets magiska gåva till Dig

Luft representerar tankens värld; Din förmåga att resonera och analysera saker och ting.
Om Du ber Fader Luft om hjälp i en besvärjelse eller ritual, kan Du se hur Du kan planera Ditt liv, vilka drömmar och visioner som är rimliga att nå, samt hur Du ska kommunicera med Din omgivning för att allt ska gå som Du har tänkt Dig.

Elementet brukar också förknippas med:

Gult

Öster

Soluppgång eller morgon

Våren

Mentalitet

Medvetenhet

Kommunikation

Visualiseringar

Frihet och oändlighet

När Du gör en ritual eller besvärjelse med Luft, kan det ibland vara lättare att sätta ord på det Du vill uppnå, och de behöver inte vara sida upp och sida ner – det kan räcka med bara ett par ord – huvudsaken är att det Du skriver kommer från hjärtat, och att det verkligen är Din innersta önskan.

Att prata med Dig själv genom en spegel är en annan metod om Du är arg eller besviken på Dig själv, och har ett stort behov av att få ut Dina aggressioner.

En annan metod är visualisering, det vill säga en slags fantasi där Du föreställer Dig att Du har uppnått det Du vill, och det är en mycket bra Luftmetod eftersom alla ritualer, ceremonier och besvärjelser Du gör, utgår ifrån tanken att Du vill uppnå dessa resultat.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.