Hem

0 - Narren Kort i Stora Arkanan

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 581, v9 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
Denna text är importerad från /old/psi/tarot/trumf_00.html
är Kort i Stora Arkanan

Galningen inom oss som följer sin livstråd och litar på att allt ordnar sig, och som vågar satsa allt utan rädsla för att förlora

Alias: dåren, narren och trumf 0

normal

Rider deck

Tarotkortet 0 - Narren, avbildad
Bild på tarotkortet Narren.

Symboliserar: Dårskap, galenskap, tygellöshet, berusning, upphetsning, vanvett, röjhet.

Omvänd: Oaktsamhet, brist, fördelning, vårdslöshet, känslolöshet, ogiltighet, fåfänglighet.

normal

0 - Narren

Narren innefattar hela individuationsprocessen - han är en sammanfattning av Stora Arkanan; livets sanning och att vara människa.
Han följer sin livstråd, vågar förlora och har tillit till att allt ordnar sig; friskt vågat - hälften vunnet.

Symbolbeskrivningen är gjord utifrån A. E. Waite / P. Colman Smiths Tarotlek.

De sju knapparna på bältet representerar den resa genom livet som han är beredd att göra. De tio cirklarna på tunikan symboliserar de tio korten i varje svit i Lilla Arkanan. Treklövrarna representerar livet och livskraften. Han är nära att ramla ned från klippkanten, vilket symboliserar hans nedstigning till det omedvetna, och de gula skorna visar att han är på rätt väg.

Solen är vit, vilken tyder på att han är omedveten om livets hemligheter, men han bär med sig kunskapen i väskan. Att den är stängd visar att han ännu är omedveten om den. Örnen (kungen av alla fåglar) symboliserar intuition, och är budbäraren mellan himmel och jord.

Fjädern är en symbol för föreningen mellan Gud eller det gudomliga och människan, och lagerbladen runt huvudet tyder på att han söker kunskap och seger. Den vita skjortan under tunikan betyder att han står för sanning och ärlighet. Den vita rosen symboliserar det vackra i livet, och i det här fallet det oskuldsfulla i livet.
Hunden är stigfinnaren eller väktaren, och symboliserar lojalitet, instinkt och trofasthet, men även den som vaktar det omedvetnas hemliga värld, och han följer med Narren ända ner i det djupaste undermedvetna (kortet Månen).

Berg som syns i fjärran syftar på att resan mot helhet påbörjas.

Nollan är den stora universiella Anden, allt och inget, gränslöshet och evighet, den kosmiska energin och den stora tystnaden, men också tillståndet av död under vilket livet omvandlas.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Beskrivning

Med lätta steg, som om jorden och dess besvär på intet sätt kan hindra honom, ser vi en ung man i utsökt beklädnad dröja vid kanten av ett stup bland världens höjder; han överblickar de blåa vidderna framför honom -- dess himmelska rymder snarare än vad som ligger nedan. Hans är ivrig att fortsätta men är just nu stilla; hans hund skuttar fortfarande. Avgrunden skrämmer inte; det är som om änglar är beredda att hålla upp honom ifall han skulle ta steget över kanten. Hans anlete visar intelligens och förväntansfulla drömmar. Han har en ros i ena handen och en dyrbar stav i den andra, från vilken det hänger en rikt broderad handväska. Han är en prins från andra sidan, resandes i denna -- mitt i den gyllene gryningen och den friska luften. Solen som strålar bakom honom vet varifrån han kommer, vart han är påväg och hur han slutligen kommer att återvända längs med en annan väg. Han är själen på jakt efter upplevelser.