Hem

Vattumannen Stjärntecken

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 77972, v5 - Status: normal.
Försteredaktör: Rowena
är Stjärntecken

Vattumannen är zodiakens elfte tecken, ca 21 januari till 18 februari. Vattumannens element är luft och tecknet associeras med självständighet.

Alias: aquarius, vattumannen och vattumannens stjärnbild

normal

Vattumannens energi inriktas på sammanlänkning och överföring av ny information. Detta sker mellan människor där Vattumannens roll är att förmedla sina nya idéer, sin vision om framtiden till så många som möjligt.

normal

Vattumannen härskas av planeten Uranus. Kombinerat med luftens element gör den ledande egenskapen vattumannen till en komplicerad karaktär. Han är mycket självgod och har starka åsikter som han vet är de rätta. Han bryr sig alls inte om ifall han anses vara en underlig figur eller om alla andra tycker annorlunda. Personlig frihet och rättvisa är centrala begrepp.

För andra kan vattumannen te sig oberäknelig och rebellisk. Det kan vara svårt att nå honom, då han tenderar att skärma av sitt sanna jag under en yttre fasad. Vill du vara hans vän och tränga in under ytan måste du acceptera honom som han är. Han accepterar dig som du är, även om du kanske har fel enligt hans mening så har du rätt att tycka som du vill. Han är fördomsfri, intellektuell och human.

Element: luft
Kvalitet: fast
Polaritet: positiv
Nyckelord: Uranus, klarsynthet, humanism, intuition, vågor, ockult, protest, revolutionär, reform, distans och bärnsten.
Positiva karaktärsdrag: fredsälskande, lojal och uppfinningsrik.
Negativa karaktärsdrag: excentrisk och trotsig.
Människokroppen: fotlederna.
Blomma: Orkidé och äppelblom
Gemstone: Akvamarin
Färg: Turkos och blå
Mat: Äpple, citrus, frukter och torkade frukter.

normal

Vattumannen är ensam, men samtidigt väldigt bra i sociala situationer. De ogillar att såra andra, men om någon förstör för dem och inte respekterar henne/honom vill de hämnas.
De har svårt att bli tillfredställda och kunna njuta av livet utan de söker ständigt efter något mer som kan tillföra livet mening.
Vattumannen lyssnar sällan och tar åt sig av andras råd utan de gör som de själva vill, om du inte vunnit hjärtat och han/hon respekterar dig, då är den trogen och lyssnar till det du har att säga.
Vattumannen stör sig på människor som inte har lika många insikter som den själv har och ser lätt ner på andra/tar inte andra människor på för stort allvar.
Även om vattumannen är väldigt seriös så älskar den att ha kul, va i centrum och skämta!