Hem

Akvamarin Ädelsten, Beryll

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 82797, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: fredrik
är en sorts Ädelsten och Beryll

Ljusblåa varianten av beryll.

Alias: akvaberyll, akvamarin och aquamarine

normal

Akvamarin hjälper till att öppna upp förmågan till medialitet. Den är psykiskt renande och kan för detta ändamål gnidas mot kroppen eller andvändas i ett bad. Lägg en akvamarin i ett glas vatten och ställ i fullmånens ljus - helst utomhus i tre timmar och drick det för att öka ditt psykiska medvetande. Akvamarin löser upp ångest, lugnar och balanserar såväl känslomässigt som mentalt och fysiskt. Det är en sten för frid och glädje, särskilt i relationer. Den skyddar vid resor -speciellt resor över vatten. Akvamarin hjälper mot nervskador, körtelproblem, tandvärk och problem med käke, hals och mage. Den rensar halsen från blockerade tankar. Akvamarin är för halschakrat.

normal

Lägg en akvamarin i ett glas vatten och ställ i fullmånens ljus-helst utomhus- i 3 timar och drick det för att öka ditt psykiska medvetande.

Akvamarin löser upp ångest,lugnar och balanserar såväl känslomässigt som mentalt och fysiskt. Det är en sten för frid och glädje, särskilt i relationer, den skyddar vid resor- speciellt över vatten.

Akvamarin hjälper till att öppna upp förmågan till medialitet, den är psykiskt renande och kan för detta ändamål gnidas mot kroppen eller användas i ett bad.

normal

Akvamarinens magiska gåva till Dig

Hjälper Dig att öka Ditt psykiska medvetande om Du lägger den i ett glas med Källvatten och ställer det utomhus eller vid ett öppet fönster, och låter fullmånen sprida sitt magiska sken över det i 3 timmar varefter Du dricker vattnet.
Kyler hjärnan så att Du kan återvinna fattningen igen och tänka klart, och renar psykiskt om den gnids mot kroppen eller läggs i badet.
Ger plötsliga och omvälvande förändringar då det händer mycket på kort tid.
Hjälper Dig att plocka fram undangömda minnen eller framträdande drag i Din personlighet, vilket gör att Du blir medveten om vad Du säger till omvärlden, och kan därmed uttrycka Dig klarare.
Bryter självdestruktiva mönster och löser upp ångest.
Ingår i ritualerna Magisk Rening, Dölj Mina Skäl, Solrosritual, Tarot-Cirkeln, Inför en Tarot-läggning och Att Våga Säga Sanningen.
Balanserar förbindelsen mellan Ditt medvetande och den energi som är dominerande i Din personlighet, och därigenom ge uttryck för Din kreativitet.
Lockar fram Dina känslor och hjälper dem att komma till tals.
Används som beskydd vid resor över vatten.
Bra mot hudsjukdomar, allergier, huvudvärk och matsmältningsproblem.

Används alltid tillsammans med Pyrit, Kornvallmo och Äkta Johannesört för att väga upp det negativa i att dölja Dina förehavanden!

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Ger renhet, klarhet,enkelhet och mod i vår kommunikation med omvärlden. Den hjälper dej att flöda över och fritt kunna uttrycka vad ditt hjärta säger.

normal

Fakta

FÄRG:
Akvamarinen är en ljusblå, blå, blågrön beryll

GRUPP:
Beryllgruppen.

NAMN:
Dess namn kommer från latin och betyder havsvatten, passande...

ROLIGA FAKTA:
Den anses vara sjömännens lyckosten. Den djupt blåa akvamarinen är den som är mest efterfrågade, vilket man kan få om man bränner mindre blåa varianter.
Den största akvamarinen av slipvärd kvalitet funnen 1910 i Marambaya, Minas Gerais (Brasilien). Den vägde 110,5kg och var 48,5cm lång och 41-42cm i diameter.

FÖRVÄXLING:
Akvamarinen kan förväxlas med Euklasen, kyaniten, topas, turmalin eller zirkon och det finns även glasimitationer. Syntetiska akvamariner lönar sig inte att framställa.

HÅRDHET:
Mohs 7,5-8

KEMISK SAMMANSÄTTNING:
Al2Be3(Si6O18), aluminiumberyllsilikat