Hem

Relation

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 150422, v4 - Status: befäst.
Försteredaktör: HexDoktor

Möte med någon annan. (Att finna sig själv igenom andra)

Alias: gemenskap, relationer, samliv och samvaro

befäst

Flera forskarstudier visar att intima relationer eller ett brett socialt umgänge är mycket skyddande för immunsystemet. Det finns ett direkt samband mellan sociala band och livslängd.

Motsatt effekt får man när man upplever disharmoni i ett personligt förhållande. Man blir då mottaglig för infektioner etc. Det är också förenat med en kraftigt ökad dödlighet att leva isolerat eller att vara alltför ensam. Man vet inte varför det är välgörande med relationer mer än att immunförsvaret stärks. Kanske är det helt enkelt så att det är naturligt för människan att tillhöra en stam.

normal

Igenom andra kan man finna sig själv. Den dagen när det stog klart för mig att livet handlar om relationer, blev jag först väldigt skrämd. Men, jag fick hjälp av en brevbärare en nära relation. När du väl fått insikten om detta så märker du hur ensam du är. du är inne i dig själv, hittar du inte ut är det bara att fråga efter mitten.

En relation enligt mig är något du själv ska vinna på (insikter, välmående osv.) Jag vill hävda att en relation är en spegel av dig själv, det gäller bara att våga att inse det.