Hem

Den självläkande människan Facklitteratur

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 156838, v2 - Status: befäst.
är Facklitteratur
Behandlar Läkekraft, Hälsa och Tankens kraft
Publicerad år 1999
ISBN 91-37-11128-0
sidantal 335
Av Susanna Ehdin
Publicerad av Forum
Upphovsrätt Susanna Ehdin

Med en unik helhetssyn presenteras ett nytt hälsotänkande som ger en spännande översikt över de allra senaste forskningsrönen, samtidigt som det blickas in i nästa århundrade.

Alias: den självläkande människan

befäst

Baksidan

Människans naturliga tillstånd är att vara frisk, och vi kan själva stärka den läkande kraft som ger ett långt och friskt liv.

Det nya hälsomedvetandet sätter människan i centrum. Inom oss finns en naturlig kraft som gör att vi läker och håller oss friska. Men för att självläkningen ska fungera måste vi ha tillräckligt med energi som stärker kroppens friskprocesser - i form av näringsrik mat, vitaminer, mineraler, motion, glädje, avkoppling och ett rikt känsloliv. Genom att vi själva tar makten över vår hälsa kan vi aktivt påverka både det kroppsliga och det mentala välbefinnandet. Allt som fyller oss med sann glädje och ger livet en mening stimulerar självläkningen.

Med en unik helhetssyn presenterar Susanna Ehdin, fil.dr i immunologi, ett nytt hälsotänkande som ger en spännande översikt över de allra senaste forskningsrönen, samtidigt som hon blickar in i nästa århundrade. Hon skriver personligt, engagerat och tankeväckande. Här finns mängder av konkreta råd om vad man själv kan göra för att må bättre och enkla, praktiska övningar i exempelvis avslappning och självkännedom.

befäst

Innehåll

9. Preludium

12. 1. Det nya hälsomedvetandet
26. 2. Vi består av energi
63. 3. Mineralers och vitaminers läkande kraft
95. 4. Du blir vad du äter
134. 5. Tarmens flora och fauna
151. 6. Rörelse skapar flöde
168. 7. Känslornas betydelse
205. 8. Tankens skapande kraft
229. 9. Läkande avgiftning
259. 10. Medvetande och andlighet
280. 11. Helhetssyn - grunden för självläkning

313. Författarens tack
314. Litteratur
325. Register

befäst

Om boken

Vi befinner oss mitt i en tid av intressanta och omvälvande förändringar, där också synenhälsa håller på att ändras drastiskt. Det nya hälsomedvetandet är en förening av österländskt och västerländskt synsätt, av tanke och känsla, kropp och själ. Vi tar eget ansvar, vi söker kunskap och är öppna för nya alternativ, idéer och tankar. Och genom att välja vad vi äter och hur vi behandlar vår kropp kan vi undvika sjukdomar och för tidigt åldrande.

Den självläkande människan tar upp ämnen som biobalans, matens betydelse, immunförsvaret, functional foods, kroppens avgiftningssystem, andning och rörelse. Den behandlar också tankens kraft och känslorna som bryggan mellan kropp och själ, olika sätt att höja livsenergin och hur vi kan stimulera våra friskprocesser.

Sju tankar om läkning:
- Alla har en självläkande förmåga som kan stärkas.
- Läkning är en medveten process där man satsar tid och energi.
- Man måste se till helheten.
- All läkning tar tid.
- Det kan finnas många orsaker till ett och samma symtom.
- Varje människa är unik - biokemiskt och själsligt - och bör behandlas individuellt.
- Många vägar leder till läkning, och utmaningen är att hitta den som stämmer för just dig.