Hem

Tankens kraft

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 388084, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Melle

Kraften att påverka sitt eget liv och sin omgivning med sina tankar. Tankens kraft är mycket större än de flesta anar.

Alias: tankens kraft

normal

Om tankens kraft

Vi kan påverka varandra genom positiva och negativa energier i form av tankar. Vi måste göra oss medvetna om kraften i vår tankar. Vi kan tankemässigt hela varandra eller skada varandra.

Våra tankar är uppbyggda enligt ett logiskt system. Vi utvecklas genom våra tankar. Våra tankar styr vår personliga utveckling. Ju mer högtstående tankar vi har, ju mer själsligt mogna är vi. När våra tankar enbart skickar ut kärlek då samarbetar vi med den Högsta Gudskraften, och då har vi nått målet för all andlig utvecklingjorden. Men processen dit är lång, mycket lång. Det krävs många jordiska liv för att vi skall nå dithän att enbart jobba med det gudomliga ljuset, som är kärlekens ljus och vår urkraft.

normal

Tanken kan ha mycket större roll i vår vardag än vi tror. Endast genom att tänka rätt kan vi må bättre. Tror man dessutom på att allt man ger ut kommer tillbaka så känns det korrekt att tänka positivt.

normal

Om depression, ångest och tankens kraft

Inom new age-kretsar brukar man ofta prata om hur allt vi tänker förr eller senare manifesterar sig i den fysiska världen. Även i de omtalade böckerna Samtal med Gud beskriver ”Gud” hur vi själva är Skaparna som genom våra tankar om oss själva och allting annat skapar (bokstavligen) det som händer i våra liv.

Jag hade för en liten tid sedan en depression. Under depressionen hade jag den stora förmånen att – till en human kostnad – få gå i så kallad kognitiv terapi. Kognitiv terapi handlar om hur våra tankar påverkar vår hälsa. Jag hade (och har fortfarande) förutom depressionen, problem med ångest. Så här i efterhand kan jag se att jag har haft ett så kallat generaliserat ångestsyndrom i så gott som hela mitt liv. Under depressionen fick jag också - för första gången – stifta bekantskap med panikångest.

Jag minns speciellt en sak som min terapeut sade till mig. Jag frågade naturligtvis vad allt detta elände som jag upplevde berodde på och då sa hon att det finns flera olika teorier om det. Den ”populäraste” teorin inom dagens vetenskap är dock en teori om att vi ångestdrabbade skulle ha ett ovanligt snabbt nervsystem. Det vill säga att där andra tar tid på sig att reagera (på vad det än må vara) så reagerar vi blixtsnabbt.

Man måste också komma ihåg att alla ibland upplever ångest. Till exempel om man skulle befinna sig i ett hus som börjar att brinna. Vid ett sånt tillfälle är det såklart naturligt och högt önskvärt att kroppen drar igång hela sitt ”fly eller fäkta-system”. Problemet för oss med ångestsjukdomar är dock att detta system har en tendens att dra igång i tid och otid, utan att det finns någon verklig anledning till detta.

Hypokondri – dvs ”inbillningssjuka” – brukar höra ihop med ångestsjukdomar och depression. Jag personligen är en expert på att skapa inbillade sjukdomar. Det lustiga är att det ofta är så uppenbart för mig att det är just mina tankar som skapar mina symptom, som i sin tur orsakar min rädsla för att vara/bli sjuk. För att ta ett exempel: Jag är på väg ner till stan och blir helt plötsligt yr och lätt illamående. Detta gör att jag blir rädd för att jag skulle vara på gång att bli sjuk och således inte kommer att klara av mitt besök på stan. Men det är nu det är viktigt att sätta stopp! För tänker jag till lite i det här läget så minns jag att jag en stund innan jag fick mina symptom faktiskt tänkte: ”bara jag inte blir sjuk just nu” och ”det värsta som kan hända på stan är om jag blir magsjuk och måste spy”.

Just det, det är precis så det funkar. Ibland är det dock svårt att spåra den där skapande tanken som orsakade symptomen, men jag är helt övertygad om att den finns där. Och det är här det ovanligt snabba nervsystemet kommer in i bilden. Om vi nu med våra tankar kan skapa både starka fysiska symptom och stark ångest på så kort tid, vad kan vi inte då skapa? Begrunda också det faktum att ångest- och depressionssjukdomar är överrepresenterade i konstnärs-, artist- och musikerkretsar. Så man kan ju gott fundera över om detta helt enkelt är två sidor av samma mynt.

Med andra ord; om det nu är så att vi med ångestsjukdomar har ett ovanligt snabbt nervsystem så kan man tycka att det borde gå att använda till något kreativt också. Något betydligt mer givande än att gå runt och uppleva ångest eller diverse inbillade sjukdomar. Med risk för att verka fåfäng så vill jag ändå säga att vi kanske har fått en gåva. Gåvan ser ut så här; med hjälp av vårt överaktiva nervsystem så manifesterar sig våra tankar snabbare än gemene mans tankar i den fysiska verkligheten. Om vi väljer att ändra våra tankar till positiva och ickesjukdomsalstrande sådana så torde det inte finnas någon hejd på vad vi kan göra!

normal

Våra tankar

Man kan med hjälp av intuitionen, tankes kraft samt sin egen energiutstrålning skapa det man vill i livet. Man kan bygga upp precis det man önskar sig. Lika dras till lika sägs det och genom att förändra vårt eget inre och vår egen energiutstrålning kan vi attrahera vad vi vill ha av livet.
Tankens kraft är ett av de starkaste verktyg vi har. Vår mentala styrka är oerhört stark. Skapa det du vill uppnå i tanken, visualisera, sedan skapas det i verkligheten. Vill vi att det vi skapar i tanken ska skapas i verkligheten ska vi skapa det i tanken och visualisera det om och om igen. Ju mer energi vi lägger ner på det och ju fler detaljer vi skapar desto bättre blir resultatet. Vi kan skapa ett helt nytt liv med tanken.
Var mycket noga med vad du skapar i tanken – vi får i detalj det vi önskar oss. Missa inget – var noga och tänk igenom det noga innan du börjar! Ju fler sinnen vi blandar in ju starkare blir resultatet. Gå ner på meditationsnivå (alfanivå) och visualisera. Se framför dig hur allt är klart – målbilden. Känn känslan att allt är klart och alla detaljer. Till slut kommer det i verkligheten.
Det gäller att vara försiktig och inte tänka negativt, speciellt när vi ska somna, eftersom vi då är på alfanivå (meditationsnivå) och tankarna då går rakt in i kroppen som sanning.
Det finns inga begränsningar för vad vi kan skapa genom våra tankar (tanken kan förflytta berg). Det enda som kan hindra oss är att vi tvivlar på oss själva. Varje gång vi tänker att vi inte ska lyckas eller att något inte ska fungera – så förstör vi för oss själva – det är där begränsningen ligger.
Det är viktigt att tro på det vi gör. De som är vana att visualisera måste se upp på vad de tänker på eftersom de lätt skapas i verkligheten. Tänk inte negativt om något eller någon! Tänk alltid positivt om andra människor. Gemensamt / kollektivt är vi otroligt starka!!!

normal

Tanke-handling

Våra tankar och handlingar kan betraktas som krafter som sprids likt ringar på vattnet. Precis som lagen att lika dras till lika, samt lagen om orsak och verkan, får våra handlingar alltid konsekvenser för oss själva.

Om vi inte förstår de andliga följderna av ett missgrepp redan på jorden, så tvingas vi inse problemens natur genom rannsakning på andra sidan.

Själens karmiska kod för nästa liv programmeras med avseende på samma problem, som vi då får konfronteras med igen, ända tills vi lärt oss att hantera det på lämpligt sätt.