Hem

Samtal med Gud-triologin Bokserie

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 184808, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: taz76
är Bokserie
Behandlar Verklighetsillusionen och Tankens kraft
Av Neale Donald Walsch

Den första boken behandlar personliga sanningar för individen. Den andra boken behandlar det mänskliga kollektivet och dess framtid. Den tredje boken behandlar universella sanningar.

Alias: conversation with god och samtal med gud

normal

Det kan vara lockande att försöka hitta brister i en boktriologi som har förändrat miljontals och återigen miljontals människor världen över. Konceptet är så otroligt att det till en början är svårt att ta till sig. En deprimerad amerikan någonstans påstår att hans penna får eget liv, och att han sedan är i full färd med ett samtal med Gud. Jag personligen var skeptisk till en början, bara för att sedan märka hur djupt berörd jag egentligen blev ju längre fram samtalet framskred. Alla pusselbitar föll på sin logiska plats, och jag fylldes av ett lyckorus. Är alla dessa människor världen över bara hjärntvättade, eller finns det verkligen ett viktigt budskap i denna trilogi?

Det är lite som Gud sade själv i boken när Neale Walsch frågade om det verkligen var Gud han talade med, och inte med sitt eget galna psyke; 'Vad spelar det för roll? Kan du komma på ett bättre sätt att leva?'. Jag håller med fullständigt. Det som sägs i böckerna är väldigt bra.

Såhär i efterhand ser jag också att Gud talar genom allt och alla hela tiden. Det sades också i böckerna, men jag tror inte jag förstod det riktigt då. Gud talar genom mig också, ibland chockeras jag över mina egna ord. Även om orden skulle skilja sig från Neales version så spelar det ingen roll - Gud talar på ett sätt - vi kan bara tolka det olika. Vi kan inte tolka det helt korrekt förän vi saknar ett 'filter'.