Hem

Samtal med Gud, bok 1 Bok

En ovanlig dialog

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 19901, v14 - Status: normal.
Försteredaktör: Melle
är Bok
Behandlar Tankens kraft och Gudar
Publicerad år 1995
ISBN 91-7705-690-6
sidantal 272
Av Neale Donald Walsh och Neale Donald Walsch

Detta är den första boken av tre där Neale Walsch skriver ner Guds ord. Den handlar om sanningar om den enskilda personen och människan.

Alias: conversation with god 1 och samtal med gud, bok 1

normal

Ett utdrag

> Jag har letat efter vägen till Gud i hela mitt liv.

> Jag vet att du har det.

> Nu har jag hittat den och jag kan inte tro det. Det känns som om jag sitter här och skriver detta till mig själv.

> Det gör du.

> Det känns inte som jag hade tänkt mig att det skulle göra oatt samtal med Gud.

> Hade du väntat dig pukor och trumpeter? Jag ska se vad jag kan åstadkomma.

> Du vet att det finns de som kommer att kalla hela den här boken för en hädelse. Särskilt om du spelar lustigkurre.

> Låt mig förklara en sak för dig. Du tror att Gud bara visar sig på ett sätt. Det är mycket farligt att tro det. Det hindrar dig från att se Gud överallt. Om du tror att Gud bara ser ut på ett sätt eller låter på ett sätt eller bara är på ett sätt kommer du att se förbi mig natt och dag. Du kommer att ägna hela ditt liv åt att leta efter Gud och inte hitta henne. Och det för att du letar efter honom. Jag säger så för att exemplifiera. Det har sagts att om man inte ser Gud i både högt och lågt så missar man hälften. Det är en stor sanning. Gud finns i sorgen och i skrattet, i det bittra och i det söta. Det finns ett gudomligt syfte bakom allt - och därför en gudomlig närvaro i allting.

> Jag började en gång skriva en bok som skulle heta Gud är en salamismörgås.

> Det skulle blivit en mycket bra bok. Det var jag som gav dig inspirationen. Varför skrev du inte färdigt den?

> Det kändes som en hädelse. Eller i varje fall oerhört vanvördigt.

> Du menar underbart vanvördigt. Vad är det som fått dig att tro att Gud bara är vördsam? Gud är upp och ner. Det varma och det kalla. Det högra och det vänstra. Det vördsamma och det vanvördiga! Tror du att Gud inte kan skratta? Inbillar du dig att Gud inte uppskattar ett gott skämt? Vet du att Gud saknar humor? Jag kan berätta för dig att Gud uppfann humorn. Måste du tala lågmält när du pratar med mig? Går slang och oborstat språk över min horisont? Jag kan berätta för dig att du kan prata med mig som du pratar med din bästa vän. Tror du att det finns ett ord som jag inte har hört? En syn jag inte har sett? Ett ljud jag inte känner till? Tror du att jag tycker illa om vissa av dessa samtidigt som jag älskar de andra? Jag kan berätta för dig att jag inte tycker illa om någonting. Inget väcker min avsky. Allt är liv och liv är gåvan; den obeskrivliga skratten; Det allra heligaste. Jag är liv, för jag är det som livet är. Varje del av det har ett gudomligt syfte. Ingenting existerar - ingenting - utan en anledning som förståtts och godtagts av Gud.