Ökad livslängd
Enligt professor Roy Walford, vid UCLA School of Medicine och en av USA:s ledande experter på åldrande, är människans maximala levnadstid hela 120 år. Men då krävs det att vi äter fullvärdiga och näringsrika födoämnen samt minskar på intaget av kalorier. Walford var ansvarig för kostdelen under Biosphereprojektet, då han tillsammans med sju personer levde två år i ett slutet ekologiskt system i Arizonas öken. Även om kosten blev lite enahanda så var den näringsmässigt fullvärdig. Alla deltagare gick ner i vikt, blodfetter och blodsockerhalt minskade och blodtrycket sjönk. Walford hävdade att om vi äter mat som har ett högvärdigt näringsinnehåll och begränsar kaloriintaget så kan vi vid 100 års ålder fungera som en 60-åring, både på insidan och utsidan.
I boken The Anti-aging Plan redovisar han såväl intressanta resultat som matrecept för blivande 120-åringar! Man kan undra varför det skulle vara bra att leva så länge. Men det handlar om att vara vital så länge man lever, för då kan livet vara ytterst njutbart. Man behöver inte vara en renlevnadsmänniska men väl en vällevandsmänniska - att leva livet väl och hålla sig levande till kropp och sinne. Ju länge man lever, desto mer livserfarenhet får man och desto visare blir man.