Hem

Färg Primärt redskap

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 112, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
Denna text är importerad från /old/psi/faerg.html
är en sorts Primärt redskap

Röd. Grön. Blå. Gul. Vit. Grå. Brun. Lila. Orange. Svart. Rosa. Turkos. Mintgrön. Och alla har de olika inverkan på oss!

Alias:

normal

Hur färger påverkar oss...

Färgerna har en väldig kraft över vårt undermedvetna säger Karl Rydberg, arkitekt och psykolog i Malmö. Vår hud läser av färgernas våglängd och det är alltså inte inbillning att man fryser lättare i ett blått rum än i ett gult eller rött!

LIME - en udda färg
Lime, nyansen mellan gult och grönt är hjärtligt illa omtyckt av en del människor. Det är en mycket intensiv och pockande färg som kanske kommer bäst till sin rätt som mindre färgklickar. Är man modig kan lime dock avsevärt lyfta ett rum med en mörkare färgskala! Den anses kunna bidra till utvecklandet av parapsykologiska talanger.

normal

Färgernas egenskaper och användningsområden

RÖTT - kraft

Den röda färgen är det fysiska livets gnista, full av kraft, eld o framåtanda. Den står för mod o frigörelse, passion o spänning. Rött har en brinnande önskan att komma någonstans, men har en tendens att handla utan att tänka först. Röda människor är reformatorer o kämpar, o i bästa fall är de goda ledare. De bygger stora ting av sådant som är mycket smått. De är upptäckare med livskraftens energi till sitt förfogande. Pionjärer- inom det militära o bland företagare- hör samman med rött.
När det är som bäst garanterar rött ett tillfredsställande o passionerat kärleksliv. Som sämst är rött en tyrann el en brutal mördare som söker framgång utan att ta hänsyn till vem el vad som blir lidande.

RÖTT O KROPPENS OLIKA DELAR

Rött associeras i första hand med genitalier o reproduktionorganen - körtlarna o äggstockarna. Ett område som rött fokuserar på är blodet o cirkulationen. Rött driver på frigörandet av adrenalin o för ut det i blodomloppet - därav sambandet med aggression o rädsla. Ex på problem som har att göra med rött är försämrad cirkulation el oregelbundenheter i blodtillförseln,åderförkalkning,infertilitet,utmattning samt anemi.

ATT ANVÄNDA RÖTT
Rött är eldens kraft. Färgen eliminerar det oönskade o det negativa o ger blyga personer mod att komma ut ur sitt skal. Den sätter igång ditt liv igen. Rött mjukar upp stela muskler o leder, speciellt i ben o fötter, o är bra vid fall av förlamning, särskilt när rött kombineras med sjukgymnastik. Färgen fungerar som ett tonikum för den som lätt blir förkyld o känner sig frusen.Den är även bra vid dålig cirkulation.

VARNING: använd inte röd belysning ( ljusterapi). Röda motsatser ovanför midjan vid hjärtbesvär. Alla Expansion-ödeläggande
problem med hjärtat måste stå under läkares uppsikt!

Positiva röda nyckelord
Ledande resolut stridbar
Kraftfull Flitig
Uppskattande upplivande
använd klarrött nagellack o läppstift för sexuell dragningskraft

Negativa röda nyckelord
Brutat liderlig fördomsfull
Hård tyrannisk Obstinat
Ohederlig

ORANGE

Den oranga färgen står för självförtroende o praktisk kunskap. Den prövar-accepterar sedan el förkastar. Den är fartfylld o extremt envis. Men där rött tyranniserar, bidar orange sin tid. Orange är genial, optimistisk, tolerant, välvillig, varmhjärtad. Den är vänskap o den är festens medelpunkt. Men den otrevlige practical jokeutövaren står för negativ orange. Orange splittrar,den bryter ner barriärer. Orange rycker upp med rötterna. Den drar fram energin från händerlser i det förflutna som behöver assimileras. Orange styrka är subtil - den stimulerar varsamt. Den breddar livet o är mycket målmedveten. Orange går vidare - det är skilsmässans färg! Orange ger mod att se konsekvenserna. Den accepterar hur saker o ting är - o sen ändrar den på det. Orange väcker ej den björn som sover. Den tror på gemenskap. Orange människor är vanligtvis skickliga kockar o bra på sport.

Orange o kroppens olika delar
Orange förknippas med nedre delen av ryggen o nedre tarmarna, buken o njurarna. Den styr binjurarna o matsmältningskanalen.

ATT ANVÄNDA ORANGE
Sorg, vid dödsfall o andra smärtsamma förluster,svarar bra på behandling med orange. Orange tar dig igenom chocken vid grov kränkning o ger förnyad styrka när du behöver klara av motgångar. Orange avlägsnar hämningar o den psykologiska förlamning som uppstår när människor är rädda för att gå framåt i livet. Behandling med orange påverkar astma, bronkit, epilepsi, mentala störningar, sträckningar i ligament samt värkande o brutna ben. Orange är även bra för att lindra tarmkramper.

Orange motsatser: handling / slöhet se till att få omväxling i ditt liv gemon stimulering med positiva orange nyckelord - prova att färga håret i en varm röd färg.
Generös Ömsint Osjälvisk
Modig Genial
Vital i blommornas värld representerar den orange

Negativa orange nyckelord
ringblomman doktorn
Arrogant dyster Dominerande
Snyltande Svekfull Fåfäng

GULT

Gult är sinnet-exakt o optimistiskt, klart o under kontroll genom intellektet.Det är veterskapsmannens färg.Den reder ut o avslöjar, vänder på alla stenar. Den fokuserar på uppmärksamhet, älskar nya idéer o är flexibel o anpassningsbar.
Gult känner ingen tvekan: den bestämmer sig snabbt o handlar omedelbart. Gult ökar reflexerna. Den är den store medlaren : journalisten, underhållaren. Den saknar aldrig ord. Gult förenar o knyter samman -en favoritsysselsättning är amatörradiosändning.
När någonting avslöjas för gult tänker den omedelbart på att berätta det vidare för allmänheten i stället för att behålla det för sig själv. Gult står för ekonomisk ambition - att spara kan vara svårare. Den är affärsmässigt på den administrativa nivån o har förmågan att få saker o ting utförda. Gult avskyr småaktighet. Den har självkontroll,stil o raffinemang.
Gult utstrålar alltid en känsla av välbefinnande. Man mår bra av att vara bland människor som är under den gula strålen. De är soliga o tjänstvilliga, förutom när de är upprörda, då de kan bli sura o vasstungade. Gult är förbundet med centrum för självförtroende o självaktning i kroppen. Det finns inget fett på gult - den är så snabb att inget överflöd hinner samlas.

Gult o kroppens olika delar
Gult är förbundet med bukspottkörteln, solar plexus,lever, gallblåsa, mjälte , matspjälkningssystemet, mitten av magen,huden o nervsystemet

Att använda gult
Fysiskt avlägsnar gult toxiner o stimulerar flödet av magsafter. Mentalt motverkar det förvirring o negativt tänkande. Emotionellt stärker det dåligt självförtroende,lättar depression o är speciellt användbart vid rädsla o fobier. Den gula färgen är även bra vid värmevallningar i klimakteriet, mensbesvär o andra hormoniella problem. Ibland hjälper den till att lindra symtom i samband med diabetes, reumatism o anorexi.

Gula motsatser
vakenhet- undvikande gula kläder gör dig snabb,pigg o modig

Positiva gula nyckelord
Fräsch Opartisk Rättvis Den gula solnedgången hjälper dig göra
Snabb Skarpsinnig Ärlig rätta prioteringar

Negativa gula nyckelord
Cynisk Opålitlig självupptagen Solrosgult representerar mental fasthet
Ytlig Hetsig kritisk Slarvig klara tankar

Gul föda ger sol i sinnet o lindrar depression

GRÖNT

Den gröna färgen står för harmoni; den stabiliserar.G rönt är mitt emellan rött o lila: det är bron,porten i spektrumet- som hjärtat i kroppen.
Kärlekens läxa behöver läras för att man ska komma över den grönes bro. Grönt är idealisk, socialt medveten, hjälpsam o osjälvisk. Läkare o sköterskor befinner sig i den gröna strålen. Pålitlig o diplomatisk är gröna begrepp.Grönt kan se saker från båda sidor men är ibland moralisk. Grönt är klarhet o förståelse. Den hjälper dig att göra ditt bästa o finna din nisch. Den ger självkänsla. Grönt står för framgång, speciellt i affärer.
Grönt är det goda livet o kärleken till att samla ägodelar. Grönt förväntar sig det bästa. Positivt grönt är en givare. Den är generös o älskar att dela med sig av vad den samlat ihop. Den är kärleken till utomhusarbete. Grönt kan indikera svårighet att finna en utstakad väg i livet. Det kan finnas en konflikt mellan idéer o känslor som förosakar oordning o omvälvning. Men med gröna människors förmåga att skilja mellan rätt o orätt o att balansera kan denna konflikt leda till korrekt bedömande o handling.

Grönt o de olika kroppsdelarna
Grönt är förbundet med tymuskörteln, hjärtat, axlarna o bröstet samt nedre delen av lungorna

Att använda Grönt
Grönt bildas av två grundfärger: gult o blått. Gult ger klarhet o blått ger insikt.Tillsammans hjälper dessa två minnet. Detta gör grönt till en viktig healingfärg, eftersom de flesta fysiska o mentala sjukdommar är resultat av händelser i det förflutna. Använd grönt som ett tonikum. Det är bra vid chock o trötthet, hjälper vid illamående o magont, mildrar huvudvärk o är välgörande vid klaustrofobi.

Gröna motsatser: en promenad över gröna fält förnyar kontakten med naturen
Stabil- instabil återupprättar inre balans o harmoni.

Positiva gröna nyckelord
Diskret Förnuftig Produktiv naturens helande örter innehåller den gröna färgens kraft
Välvillig Tolerant Begåvad
Negativa gröna nyckelord gröna födoämnen främjar avgiftning o ökar fysisk uthållighet
Misstänksam Bitter Glömsk
Girig Oberörd opålitlig Besviken

BLÅTT

Den blå färgen är sanningens ande o intelligensens högre grad. Huvudet o hjärtat talar direkt genom den blå strupen. Blå färger ger vila; svalkar o lugnar,o den kan till o med fördröja tillväxt. Blått ger den stilla stämningen, den är kontemplationens färg. Dess tänkande är lugnt o skarpsynt,i de lugnaste vatten går de största fiskarna är ett blått ordspråk.
Blått värderar integritet, heder o ärlighet. Den är balanserad o drar inte gärna uppmärksamheten till sig själv.Ä ven om ärlighet är ett blått nyckelord är dess negativa sida en mästaremanipulation, så skicklig att du inte ens märker att du blivit manupilerad. Blått tycker inte om bråk o gräl - även om den ofta förosakar detta. Blått manar alltid till försiktighet.Den är högst uppfinningsrik.Att syssla med poesi,filosofi oskrivande är blå yrken.

Blått o de olika kropps delarna
Blått är området för strupen,övre delen av lungorna o armarna samt skallbasen;den hör samman med viktökning. Körtlarna som förknippas med blått är sköldkörteln o bisköldkörtlarna.

Att använda blått
Eftersom blått styr strupen,är infektioner i detta område psykologiskt förbundna med att inte vilja tala ut. Den blå personligheten hatar att argumentera o tillgriper ofta hostande o harklande för att undvika konfrontation. Den blå färgen avhjälper detta gemnom att motverka den djupa inre fasan för att avslöjas. En stel nacke, som ofta har att göra med rädsla att röra sig framåt,k an bli bättre genom att något blått appliceras runt den.
Besvär hos barn, såsom tandsprickning, öron- hals-o röstproblem, kan behandlas med blått. Färgen kan även användas vid inkontinens. Använd en blå glödlampa för att låta sjukrummet bada i blått ljus - det svalkar o lugnar. Färgen är speciellt användbar vid feber o välgörande för dem som är obotligt sjuka.

Blå motsatser omge dig med avslappnande blått i hemmet
Klokhet-Dumhet
Positiva blå nyckelord: blåa stenar främjar ett lugnt sinne
Fridfull dygdig helig
reflekterande fredlig, en bukett blåa blommor hjälper dig att komma i en harmonisk trofast kontemplativ sinnesstämning.
Negativa blå nyckelord
svag känslomässigt obalanserad ,blå föda ger lugn åt den som är uttröttad
illvillig egoistisk oansvarig
oärlig hänsynslös

INDIGO

indigo har styrka o makt. Den omvandlar, renar,r eder ut det okända o kan se mer än det som är uppenbart. Det finns inga mellanting för indigo;det är allt el intet.
Indigo är väl medveten om rangordning. Att vara i otaktär för indigo ett öde värre än döden. Indigo strävar efter att bli en andlig mästare: den är den inspirerande predikaren o skrivaren.I ndigo kan förena vetenskap o religion. Men blind hängivenhet är brist hos indigo. Negativ indigo är troende människan som blivit fanatisk. Allt missbruk hör ihop med negativ indigo. Indigo vet när det är dags att bryta upp o när man ska stanna.D en framhärdar alltid i att du ska överblicka ditt liv. Eftersom struktur är en indigoaspekt,främjar den fred o rättvisa. Advokater o aktörer hör samman med indigo.

Indigo o kroppens olika delar
indigo representerar benstrukturen,speciellt ryggraden,o även nedre delen av hjärnan samt ögonen o bihålorna.

Att använda indigo
Indigo är den starkaste smärtstillande medlet i spektrumet. Den kan ta bort bakterier o motverka föroreningar i luft,vatten o mat. Indigo är bra för akuta bihåleproblem, som psykologiskt sett är ogråtna tårar från barndomen. Använd den vid bröståkommor,bronkit,astma, vid behandling av ryggskott o ischias,migrän,eksem o inflammationer.Den hjälper till att sänka högt blodtryck o är speciellt effektiv vid en hyperaktiv sköldkörtel. Den är bra för att få bukt med diarré o är ett mycket effektivt hjälpmedel vid sömnlöshet.Vid njurproblem o vid tumörer o knutor av alla slag är indigo välgörande. Känslomässigt kan den hjälpa till att lindra djup smärta.

Indigo motsatser: betrakta den indigofärgade himlen för att förbereda dig för from - utan tro nästa steg i ditt liv.

Positiva indigo nyckelord
omdömesgill organiserad, meditera med indigofärgade ljus för att förvandla o rena
optimistisk ihärdig äkta, ditt liv
tillmötesgående

Negativa indigo nyckelord: få tillbaka lite struktur i ditt liv med födoämnen i indigofärg
överdriven auktoritär o upplev dess orubbliga energi.
eftergivenb puritansk
besatt falsk; håll en lila sten i handen för att få kunskap om det okända.

LILA

den lila färgen är den kungliga strålen,härskaren,den andlige mästaren. Lila är andens aristrokat, den eftersträvar upplysande fulländning. Lila är visionär;den arbetar med de högsta nivåerna av tänkande,seende o hörande utan att använda fysiska sinnen. Lila använder sin psykiska varsebildning på en vardaglig grund. Lila kommer till insikt om att det pris den måste betala för sin kunglighet är uppoffring. Ödmjukhet är nyckelaspekt. Men den kan offra sig själv för alla andras väl utan att bli ett offer eller en martyr.
Negativ lila kan vara aggressiv o svekfull. Lila är den store läraren som inser att eleven måste förstå - enbart fakta räcker inte. Lila är prästers,musikers o målarens färg.

Lila o kroppens olika delar
Fysiskt representerar lila den övrersta delen av huvudet - hjässan,hjärnan o hårbotten - liksom tallkottkörteln.

Att använda lila
Lila är en färg som bör användas sparsamt. Det är en tung färg som vid långvarig exponering kan ha en deprimerande verkan. Den kan bringa i dagen en djupt rotad depression o även tndenser till självmord.
Det är en användbar färg,bra för alla inre inflammationer o för att motverka hjärtklappning.
Lila är bra vid huvudbesvär o irritation i hårbotten,immunsystemet o trassliga nerver kan också må väl av lila.
Det är inte lämpligt att använda den till barn,varken i kläsel el som ljusbehandling.Om den används till barn ska exponeringstiden vara mycket kort el också kan färgen i början vara i ljusa nyanser.
Om du skulle lida av ett överskott av lila motverkas detta av exponering för guld-gyllene ljus,inredning el kläder.

Lila motsatser
fred-fientlighet; ametist är den store beskyddaren,se ut över ett lavendelfält o känn dess tröstande mantel av trygghet

Positiva lila nyckelord
myndig altruistisk ädel
personlig artistisk, ha lila blommor brevid dig när du arbetar för att inte överanstränga ögonen
gränslös mystisk

Negativa lila nyckelord
obarmhärtig högdragen; lilafärgad mat hjälper dig att komma i rätt sinnesstämning
dryg lastbar snobbig; för att ta itu med konflikterna i ditt liv
diktatorisk
varning : lilafärgat ljus ska aldrig riktas direkt mot ansikter utan bara mot bakhuvudet.

SVART

svart är färgen hos den person som behåller kontrollen genom att inte ge någon information till andra, svart indikerar att det finns något som ligger vilande el begravt.
Den som bär svart kanske ständigt säger att det är något som fattas i hennes liv. Negativt svart tror att allt är slut,att det inte finns något att se fram emot o är rädd för vad som ska komma härnäst, men kärnan i svart är disciplin:detta framkallar oberoende, vilket är fantastiskt befriande.
Svart kan fullboda det ofullbordade. De mystiska konsterna hör ihop med svart.

Svart o kroppens olika delar
det finns ingen speciell del av kroppen som är förbunden med svart utom när färgen uppträder på röntgenbilder el i auran som sjukdom.

Att använda svart

använd svart på ett positivt sätt för att stärka självdiciplinen, för att bryta stagnation på grund av svart bör du föra in färger.Uppmuntrar personen att öppna sig.
Svarta motsatser att bära svarta smycken tillkännager jag har dolda mojligheter
överflöd-intighet

Positiva svarta nyckelord: svarta födoämnen ökar medvetenheten om magin inom dig.
hälsosamt stark kreativ
idealistisk en svart fjäder representerar respekt för ålderdomen.

Negativa svarta nyckelord
destruktivt stark besvärlig
överlägsen förtvivlad konstlad

VITT

vitt kommer närmast efter ljusstrålens kosmiska intelligens o har en tätare lyster.Vitt har bara tagit ett steg ned från strålglansens yttersta renhet,dess grundläggande egenskaper är att den gör alla färger jämställda.
Vitt har en oerhörd tillit,vilken den hämtar från förnuftet. Den frammanar hopp,men på den negativa sidan är vitt sin egen värsta fiende. Vitt dras till rationella yrken där nogrannhet är viktigt(statsförvaltningen,bankväsendet o ergonomi passar bra).

Vitt o kroppens olika delar
ögongloben är förbunden med vitt: graden av vithet används för att ställa diagnoser.

Att använda vitt
eftersom vitt innehäller lika mycket av alla färger påverkas alla de olika organen lika mycket. Bär vitt för att fylla på färger i ditt kroppssystem.

Vita motsatser
ofördärvad-oren; vitt symboliserar renhet

Positiva vita nyckelord
obefläckad mångsidig; att titta upp mot vita moln skapar en underbar känsla av översinnlig fulländning
välvillig sann
överensstämmande

Negativa vita nyckelord; vita födoämnen hjälper till att rensa lymfsystemet från ofuktsam skräp
isolerad hård stel misslyckad

GULD

Gula är renhet. Guld betyderjag är. Det söker inte,det har redan funnit.
Det är själens upplevelse av allt som varit. Guld har tillträde till kunskap,o - allra viktigast-kunskap om jaget. Det är förlåtelse o att släppa taget om det förflutna.
Guld vidgar kärlekens makt för det hyser fullständig tillit.
Negativ guld skryter med sig själv. Dess fåfänga är tron på ensamrätt o tron på sig själv som född med ett högre värde än andra. Äkta guld är en tro på ärlighet människor emellan. Guld är ytterst älskvärt. Det har gåvan att lindra o vet vad som behövs. Guld är förknippat med den vise gamle mannen.

Guld o kroppens olika delar
ingen del av kroppen har förbindelse med guld,som är en förgrening av gult,men färgen kan ses i auror.

Att använda guld
Guld är mycket välgörande både vid fysiska o psykiska depressioner - det är upplyftande o skingrar tankar på självmord.Det är bra för alla sorters matsmältningsproblem,irriterad tjocktarm, reumatism o underaktiv sköldkörtel.
Guld är välgörande vid behandling av sår o sårvävnader.

Motsatser guld: juveler av guld representerar den välbärgade;de associeras med pengar o välstånd.
tro-tvivel

Positiva guld nyckelord
mogen upplyst riklig: guldfärgade bär o blad har mognadens fruktbarhet.
fördragsam presterande

Negativa guld ord
cynisk misströstande; gyllene föda symboliserar förtroende,vilket banar väg för framgång.
hämmande trumpen missanpassad

SILVER

Silver är den kosmiska intelligensens tråd. Det sägs att ett osynligt silversnöre förbinder oss med den andra sidan.
Silver verkar dämpande på känslorna o är ett effektivt,naturligt lugnande medel när det gäller känslor.
Silver belyser o genomborrar;det lyser upp vägen. Den försilvrade spegeln reflekterar:den kan avslöja att en person är full av illusioner o lever ett liv som inte existerar.
Negativ silver visar sig i relationer där det inte finns någon substans,bara självbedrägeri.Människor som blir förälskade i filmstjärnor hör till negativt silver. Yrken som har att göra med att skapa fantasivärldar står för silvers inverkan.Silver löser dispyter.Det intar en opartisk ståndpunkt.

Silver o kroppens olika delar
ingen kroppsdel är speciellt förbunden med silver.Den feminina aspekten av jaget är silver,antingen den förekommer i en mans el en kvinnas kropp.

Att använda silver
Silver är bra för att lugna både nerver o hormoner.Det harmoniserar o åstadkommer ett ledigt medvetandetillstånd. Ta ett månskensbad för att återställa din jämnvikt!

Motsatser silver
Ökande-minskande, omge en favoritbild med en bestående,silverfärgad ram

Positiva silvers nyckelord
avslöjande begrundande; använd silverbestick vid viktiga lunchmöten för att vara säker på att diskussionen blir objektiv
meddelsam skarpsinnig otvungen

Negativa silver nyckelord
bedräglig osammanhängande: den silverfärgade månen har två ansikten:sorgsenhet o den är även lugnande medlet-den stillar känslorna
opålitlig oäkta romantik.

TURKOS

Turkos är målmedveten o ser i första hand till sig själv, det är färgen som säger stå stilla!vad tycker jag?vad behöver jag? Turkos säger vad den känner snarare än vad som är lämpligt.
Dess gundläggande motivation i livet är personliga relationer. Negativ turkos kan bli vilseledd av sig själv. Den kan manipulera med känslor.Att handla med antikviteter går bra ihop med turkos,liksom att arbeta med djur.Turkos är bra på att dela med sig till andra eftersom den hatar att vara ensam. Den älskar verkligen familjeliv.

Turkos o kroppens olika delar
Turkos förknippas med hals o bröst.

Att använda Turkos
Turkos ger näring åt nervsystemet o är lindrande för hals o bröst.Turkos uppmuntrar också självrannsakan o att komma underfund med vem man är.Den hjälper en att gå fram i livet. Turkos kan hjälpa ,lindra känslomässig chock

Turkos motsatser: en turkosfärgad sidenscarf hjälper dig att stå på dig i relationer
autonomi-själviskhet

Positiva turkos nyckelord
lugn introspektiv full; smycken i turkos är mycket läkande när det gäller hjärtefrågor
av tillit*behärskad

Negativa turkos nyckelord
Reserverad obeslutsam; att hålla en turkossten i handen lugnar ner den panik som följer på känslomässig chock
opålitlig skrytsam
självupptagen
stig ner i ett turkosfärgat hav för att återställa friden inom dig

GRÅTT

Den grå färgen är bron mellan svart o vitt,där oskuld o okunighet möts. Grått,när det är som bäst, är optimistisk o vet att det bästa ännu inte inträffat. När det är som svagast tror det inte att det kan få det idag. Kanske i morgon....... men i morgon kommer aldrig.Negativ grått är konventionellt på gränsen till trångsynt.Det är lidandets o fattigdomens färg. Grått sträcker ut en hjälpande hand. Det hjälper till att lossa de bojor som binder. Grått gör vanligtvis de jobb som andra inte vill göra.

Grått o koppens olika delar
Inga kroppsdelar är förbundna med grått,men när färgen dyker upp representerar den nedbrytning.

Att använda grått
Det är inte vanligt att använda grått i healing,men ljusgrått är oerhört lugnande.Det kan medverka till att återställa mental hälsa. När hud o naglar har en grå ton indikerar detta en blockering någonstans i kroppen

Grå motsatser
svart-vit; tennets ljusa,gråa färg öppnar för att ta emot nåd o förståelse

Positiva grå nyckelord
skicklighet sund äkta
aktad spartansk; gråa kedjor representerar envishet o uthållighet

Negativa grå nyckelord
utblottad gnatig"modfälld; skiffergrått är stränghetens färg.det finns en oro hos grått att det aldrig kommer att finnas tillräckligt
sjuk eländig deprimerad; grått kan vara gudomligt i sin deskruktivitet eftersom det banar väg för förnyelse

OLIKA NYANSER

När vi talar om färger avser vi vanligtvis färgtonen,vilken anger en ren färg,tex grönt,blått rött. Men varje färg har många sidor o uppträder o många olika skepnader. Färg kan upplevas som ljus el mörk,klar el matt;en färg kan få många olika skiftningar om man tillsärrer ett stänk av en annan färg i spektrumet. alla toner av en färg delar den färgens underliggande egenskaper,men deras psykologiska betydelse förändras beroende på om de är en högre(skiftning)el lägre (nyans) ton av färgen.
Så är ex scharlakansrött,karmosinrött o eldröd mest aktiva av rött. Rött med en touch av brunt-rödbrunt-är mera dämpad o försiktig till sin karaktär. Rosa,som är en skiftning av rött,är mycket ljusare o mildare än grundfärgen.Färgterapefter arbetar med de sju färgerna i spektrumet o deras nyanser o skiftningar.
Bleka färger-skiftningar innehåller mera vitt,vilket gör dem starkare när det gäller healing. Blekrosa är ex starkare än den röda grungfärgen på grund av mängden vitt som den innehåller. Nyanser av en färg blir mörkare om grundfärgen blandas med svart.
Rent allmänt anses skiftningar av en färg vara positiva o nyanserna negativa. Men det negativa kan också vara användbart,för det kan göra oss uppmärksamma på problem som vi kan behöva identifiera o ta itu med.

RÖTT
Kastanjebrunt: dämpad o försiktig; djupt eftertänksam; besegrar motgång.
Magenta: andligt upplyftande;d en store förbättraren o skiljedomaren
Karmosinrött: tror inte på konflikter; stark men vänlig; envishet o frihet.
Scharlakansrött: kärlek till livet;tjänstvillighet.
Rosa :tröstande o lugnande;mognad; tillgivenhet

ORANGE
Mörk orange:försvagad;spelare;förlorare
Bärnstensfärgad: inger förtroedde o understödjer självförtroende
Persikofärg: underlättar kommunikation;oklanderligt uppförande
GULT
Mörkgult:låg självaktning;dyster;klagande
Citrongult: ordentlig;bräcklig;missanpassad;skarpsinnig
Citringult:nyckfull;ytlig
Gullvivegult:Överkänslig;grundlig
Cremefärg:""[gräddfärgad] rumsligt utvigande;uppmuntran;slöhet

GRÖNT
Mörkgrönt:habegär;blindhet för andras behov;ånger el förbittring
Olivgrönt: självbedrägeri;bitterhet;uthållighet;nåd
Smaragdgrön: matriellt välstånd;sorglös natur;rikedom
Jadegrönt: andlig genorasitet;balanserad ;medfödd visdom
Blekgrönt:nystart;omogenhet;oförmåga att bestämma sig;olycklig barndom

BLÅTT
mörkblått:fokuserad;rättvis;bekymrad;hämmad
Azurblått:högsta lyckan;belå¨tenhet med ett syfte
Himmelsblått: lugn;trofast kärlek;förmåga att övervinna alla hinder
Blekblått: upplyftande;ambitiös;en givare;förutbestämd att lyckas

INDIGO
mörk indigo:alltid redo;gryningen kommer aldrig(indigo har ingen skiftning)

LILA
Djuplila:arrogans;korruperad makt;självbedrägeri;hänsynslöshet.
Violett:älskar att vörda;ger åter hopp;intution;känsla för ödet
Ametist:mystiska förbinderlser;idealism;beskyddar det sårbara
Ljuslila:fattar de rätta besluten;aristokratisk;härsklysten
Plommon:gammelmodig;pompös;full av falsk stolthet;långtråkig
Lavendel:insktfull o ömtålig;undanglidande;estetisk
Syren:en glad personlighet;fåfäng;glamour;romantisk;ungdom
rosa är ständigt tillgiven,kärleksfull o förlåtande
smaragdgrönt förknippas med välstånd o överflöd
blekblått är själens sökande efter mognad
nyansen violett strävar alltid efter andlig medvetenhet
nyansen indigo har kraften att se det osynliga
persikofärg,en skiftning av orange, symboliserar den milda övertalningsförmågan

DOLDA FÄRGER
När man arbetar med färger-speciellt när man använder dem till healing-är det viktigt att vara medveten om det som kallas dolda färger. Orange ex består av dolda röda o gula färger. Därför bör man - när man arbetar med färger för healing - se till de psykologiska aspekterna som hör ihopp med rött o gult lika väl som de som sammankopplas med orange.
Den gröna färgen har sin egen helande betydelse plus den gula o den blåa som grönt består av.
På samma sätt har lila färgerna rött o blått,så kom ihåg att beakta även dessa.
Grått består av de dolda färgerna svart o vitt. Alla dessa dolda färger är viktiga för sin psykologiska betydelse o ska inte förväxlas med de färgpigment konstnärer använder när de målar.