Hem

Förlåtelse

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 404709, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: lucipher

Att godkänna eller förbise någons handling som man anser var felaktig.

Alias: ursäkt

normal

Förlåtelse är ickekärlek

Många ser förlåtelse som en väldigt kärleksfull handling, jag tycker det påvisar motsatsen. På grund av detta ber jag aldrig någon om ursäkt, eller förlåter någon för det dom gjort. Varför skall jag förklara nu.

Att förlåta någon är som att undermedvetet säga ”Du gjorde fel, men jag godkänner ditt felsteg och tycker fortfarande om dig”. I min livsfilosofi existerar inte rätt och fel, någons handling kan omöjligtvis vara felaktig, elak eller ond. Det är subjektiva värderingar vi har om det som hänt. Att förlåta någon är alltså att säga att vederbörande handlat fel, och hur kan det vara en kärleksfull handling att kräva att alla skall anpassa sig till ens egna värderingar?

Jag ber som sagt aldrig om förlåtelse heller, jag ser inte poängen i det. Jag vet vad jag har gjort. Det händer att jag gör saker som jag tycker är rätt, men sedan tycker är fel (ångrar mig). Då kan jag lära mig av det jag gjort. Möjligtvis kan jag också säga ”Jag vet vad jag gjorde, jag vill inte handla på det viset mot dig fler gånger”. Men, jag ångrar aldrig någonting jag gjort. Jag gjorde det för att jag tyckte att det var rätt, precis som alla andra, hela tiden. Bara för att jag förändrat mitt sätt att vara betyder inte det att jag skall vara ledsen för att jag var annorlunda tidigare.

Att inte förlåta någon innebär inte att man går omkring och är sur på personen. Man får ändra sin syn på detta. Man får helt enkelt acceptera människor för det dom är, hurdana de än må vara. Ständigt komma ihåg att det som varit inte längre spelar någon roll, det är vad personen väljer att göra i fortsättningen som spelar roll! Om någon vill ha min förlåtelse så brukar jag säga att mitt tycke om dom inte har förändrats, och att jag gärna ser att dom handlar annorlunda i framtiden. Svårare än så skall det inte vara, varför komplicera till relationer så fruktansvärt?

Sammanfattningsvis; att förlåta någon är som att bete sig som om man vore större än den andre människan. Det finns inga människor som är lägre än du, det finns bara människor som tänker, känner och handlar annorlunda än vad du gör.

normal

11/3-04 Mottaget via pendling:

Att ge och ta emot förlåtelse bidrar till att släppa det som binder fast energier som inte gagnar helheten.

Att avsikten är äkta och inifrån sig själv given och emottagen. När detta anammas påverkas kropp och själ att skapa gott flöde som en porlande bäck.