Hem

Textil Primärt redskap

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 633139, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Ellilä
är en sorts Primärt redskap

Textilier kan man mycket väl använda som primärt redskap, eftersom både färgen och materialet kan kombineras.

Alias: textil, textilier och tyger

normal

Textiliernas uppgift

Genom att kombinera färgade textilier kan Du lättare förstärka målet med Din magiska ceremoni, ritual eller besvärjelse.

Vänder Du Dig till exempel till två element i samma Ritual, är det mycket praktiskt att ha två altardukar i respektive färg.

Gör Du en utomhusritual kan Du ju passa på att klä Dig i den aktuella färgen; det behöver ju inte innebära att Du ser ut som en påskkyckling bara för att Du vänder Dig till elementet Luft, utan det räcker kanske bara med en Gul tröja eller halsduk.

Om du gör en Besvärjelse där Du ska bära t ex Stenar, är det bra om Du har en liten tyg-påse som Du kan bära i fickan, men undvik skinn och läder eftersom det döda djurets energier fortfarande finns kvar i dessa.

I vissa Ritualer ska det vara snören som håller ihop en tygpåse, och då är det färgen på det textilbandet som är det viktiga.

Då Du ska använda sängkläder i olika färger behöver det nödvändigtvis inte innebära ett helt bädd-set, alltså lakan, påslakan och örngott, utan egentligen räcker det med örngottet eftersom huvudet ligger på det, och det är oftast genom drömmar Magin jobbar nattetid.

Beträffande handduk så väljer Du givetvis som Du känner; själv använder jag i huvudsak elementets färg som jag ska vända mig till, eller om det är färgens magiska egenskap jag vill använda mig av, till exempel Rosa som associeras till romantiken, eller Lila som jag brukar förknippa med själen.
Vet jag inte vilket element jag ska vända mig till, eller om jag ska göra en Ritual som innebär kontakt med andevärlden, brukar jag i regel använda Vit.

I en del Ritualer ska Du sitta i Din Magiska Cirkel, och visst kan man rita upp en cirkel med t ex snöre och penna, eller strö mjöl på golvet, men varför krångla till det?
Det absolut enklaste sättet är ju att köpa en stor, rund matta, cirka 2 meter i diameter.