Hem

UFO-teori: psykologisk normal förklaring UFO-teori, Normal teori

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 545, v1 - Status: normal.
Försteredaktör: esrange
Denna text är importerad från /old/psi/ufo/teori/psykologisk.html
är en sorts UFO-teori och Normal teori

Alias: psykologiskt

normal

Lögner

Många UFO-rapporter kommer från människor som av skilda skäl hittar på historier eller bättrar på mer triviala iakttagelser, kanske för att göra sig intressanta och komma i tidningen. Några har tillverkat luftburna föremål eller falska fotografier för att ge sken av flygande tefat. Det finns också UFO-dokument, som av allt att döma är förfalskade, exempelvis ett brev fran president Truman till försvarsminister Forrestal angående en hemlig UFO-undersökningsgrupp.


normal

Hallucinationer

En tanke, som framkastats, är att några människor har en hallucinatorisk fantasi, det vill säga deras fantasi tar sig uttryck inte bara i tankar och andra inre upplevelser utan även i hallucinationer av en yttre verklighet. Dessa visioner lurar sina upphovsmän, som uppfattar dem som delar av den fysiska verkligheten. Vissa fall där människor berättar om kontakt med UFOn och främmande varelser kan kanske förklaras på detta sätt.

Dessa UFO-upplevelser har allltså sitt ursprung i iakttagarnas egen hjärna.


normal

Inre upplevelser

Upplevelser av kontakt med främmande intelligenser, ombordtagning och resor i rymdfarkoster, exempelvis George Adamskis berättelser, är inre, mentala upplevelser, men upplevarna tror själva att de varit med om något i den fysiska verkligheten, eftersom händelserna haft stark verklighetsprägel. Det kan kanske röra sig om ett slags OBE.