Hem

Ametist Kvarts

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 82783, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: smofolket
är en sorts Kvarts

Ametisten är en sten med starka och renande vibrationer och passar mycket bra att använda vid meditation och healing.

Alias: amethyst och ametist

normal

Under kudden eller buren till sängs hjälper ametisten mot sömnproblem och mardrömmar och förhindrar att man försover sig. Ametisten är en mäktig resesten, skyddar mot tjuvar, sjukdom och annan fara.

Vid utbyte av ametister mellan älskande par stärks banden. När män bär den, sägs den dra till sig goda kvinnor. Den är en andlig sten - en sten för frid. Håll den i vänster hand för att uppnå lugn. Den tar bort fruktan och ökar hoppfullheten. Den avlägsnar skuldkänslor och självbedrägeri och hjälper mot alkoholism och frosseri.

Ametisten skärper ditt sjätte sinne. Den lär dig att släppa taget och känna tillit, att ge upp gammalt och låta dig fyllas på ett nytt och bättre sätt och låta universums krafter leda din väg.

Ametisten ökar också den mentala förmågan, förbättrar minnet och lindrar huvudvärk. Placera ett ametistkluster på ditt meditationsbord eller bär en runt halsen för att fördjupa din meditation. Ametist är för tredje ögat och kronchakrat.

normal

Är extra gynnsam för meditation och kan råda bot mot sömnlöshet. Stenen filtrerar bort alla mardrömmar och skänker dig istället nattliga visioner om framtiden - om det är vad du önskar. Ametisten skärper ditt intellekt och stärker dina andliga krafter. Den är ett ypperligt hjälpmedel för astralprojektion och själsresor. Den besitter healande krafter och balanserar auran. Stenen skänker dig beskydd av alla de slag, inre frid, kärlek, självförtroende, belåtenhet och ärlighet. Den lindrar ilska, stress, inre spänningar och depression, samt hjälper dig kontrollera negativa tankar och känslor. Ametisten beskyddar dig från hat, sorg, vrede och hallucinationer, samt är till stor hjälp för den som önskar frigöra sig från missbruk. Om man bär en ametist på vilken man låtit ingravera en amorin, så lockar den sann kärlek till bäraren. Förr trodde man att ametisten kunde förhindra berusning.

normal

Fakta om stenen

Ametister är lila till färgen och kan vara allt ifrån ljuslila till mörkvioletta, de kan ha två färger med exempelvis blå till lila i. Dom kan ha färglösa inslag eller blandas med gula citrinen och bilda Ametrin. Dom tillhör gruppen kvartser och är därmed piezoelektrisk. Den består av kiseldioxid.
Namnet ametiskt kommer ifrån grekiskan och betyder oberusad.
Man kan göra ametisten ljusgul, rödbrun, grön eller färglös genom att man bränner dem så om man ska löda fast någonting så får man vara försiktig. Denna färg kan blekna av så småningom. Även den ursprungliga lila färgen kan blekna av i dagsljus på ametister från vissa ställen, men den går att återställa genom radiumbestrålning. Radiumbestrålning är inget som man kan göra med sina ametister i Sverige om man inte känner någon speciell.
När ametisten har en inlagrad mjölkig kvarts i sig (ofta är den då randig eller strimmig) så heter stenen Ametistkvarts.
Ametisten kan förväxlas med beryll, flusspat, glas, syntetisk korund, kunzit, spinell, topas, fluorit eller turmalin.

Mohshårdhet: 7

normal

Ametistens magiska gåva till Dig

Andlighetens sten framför alla andra då den skärper sjätte sinnet, stärker Din intuition och förmågan till andlig utveckling.
Balanserar Dina känslomässiga, mentala, fysiska och spirituella energier, och har en djupt lugnande inverkan.
Hindrar försovning, och skyddar mot tjuvar, sjukdomar, stress och negativitet.
Avlägsnar skuldkänslor, självpåtaget martyrskap och självbedrägeri.
Ger en känsla av tillit till framtiden, som gör att Du lättare kan släppa det förflutna.
Läggs under kudden för att undvika mardrömmar.
Hjälper Dig att ta en sak i taget, och njuta av stunden.
Byt Ametist med Din partner för att stärka kärleksbandet mellan er.
Främjar regressioner och visualiseringar, och hjälper Dig att få kontakt med Ditt Högre Jag.
Är utmärkt till att rena atmosfären i ett rum, och renar även andra stenar.
Hjälper mot alkoholism, frosseri och hemlängtan.
Ingår i ritualerna Inför en Tarot-läggning, Tarot-Cirkeln, Bevakning Av Hem och Egendom, Tvättning Av Min Magiska Plats, Beskydd På Resa och Kontakt Med Min Skyddsande.
Bra mot huvudvärk, migrän, hudsjukdomar, feber och tarmproblem.

Rena Chalcantit, Auripigment, Cuprit och Mohawkit med hjälp av Ametisten, då dessa stenar är giftiga, och bör således inte användas i ritualer eller besvärjelser där elementet Vatten åkallas.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Ametisten är djupt lugnande för tankar och känslor. Den sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametisten är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Den stärker vår intuition och andliga närvaro. Chakra: Hjässan