Hem

Citrin Kvarts

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 82847, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Rowena
är en sorts Kvarts

Är en glad och positiv sten som stimulerar till att se det positiva i tillvaron. Den hjälper oss att komma till uttryck i sociala sammanhang och till att leka.

Alias: citrin, citrine och madeirakvarts

normal

Citrin tar bort fruktan, hindrar mardrömmar och ger god sömn. Den stimulerar till ökad andlig medvetenhet. Citrin är som solen värmande, genomträngande, omhändertagande och livgivande. Den skyddar från negativa vibrationer och inflytanden och stärker självkänslan. Citrin är den bästa sten att andvända, när du vill uppnå något av världslig karaktär, i affärer, utbildning, relations och familjefrågor. Citrin är mycket bra mot depression, mot matsmältningsproblem inkl, förstoppning och diabetes samt renar huden. Citrin är främst för solar plexuschakrat.

normal

Förjagar mardrömmar och negativa känslor som missmod. Citrin är kreativitetens sten som skänker dig skaparkraft, inspiration, idéer, självkänsla och tillit. Den är även glädjens sten som skänker positiva tankar och hjälper dig att skratta och leka

normal

Citrinens magiska gåva till Dig

Detta är egentligen en uppvärmd Ametist, som ger en överblick och ökar Din förmåga att vara realistisk.
Främjar familjekänslan och skänker glädje.
Hjälper Dig att få kontakt med Din inre styrka, som ökar tillfredsställelsen och Din självtillit.
Stimulerar Dig till att se det positiva i tillvaron, och hjälper Dig att komma till uttryck i sociala sammanhang.
Skyddar mot negativa vibrationer och inflytanden.
Hjälper Dig att göra upp med det förflutnas begränsningar, och våga bryta gamla mönster.
Tar bort fruktan, hindrar mardrömmar och ger god sömn.
Motverkar stress, rädslor och depressioner.
Kan användas vid viktproblem, avvänjningar samt vid första tecknen på astma.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Citrin är en glad och positiv sten som stimulerar oss att se det positiva i tillvaron. Den hjälper oss att komma till uttryck i sociala sammanhang, ha roligt och kunna skratta och leka. Den kan bäras som amulett för att stärka självkänslan och tillit till den egna förmågan att skapa, leka och busa. Den som behöver bryta mönster och göra upp med det förflutnas begränsningar kan bära citrin. Chakra: Solar plexus

normal

Citrin

Citrinen är en uppvärmd ametist. Ametisten ändrar färg vid 500 grader till gul /gulbrun och kallas därefter för citrin.
De naturligt tillverkade citrinerna har ett betydligt högre pris än de som människan har hjälp till att skapa med en värmeprocess.
Det sägs att citrinen därför bär även ametistens egenskaper men de är då mycket svagare.
Citrinen är en gul kvartsten,en halvädelsten.