Hem

Noreas saga Skönlitteratur, Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 495750, v2 - Status: normal.
är Skönlitteratur och Bok
Av Marianne Fredriksson

Den tredje och sista boken i Marianne Fredrikssons triologi.

Alias: noreas saga och tredje boken: noreas saga

normal

Tredje boken: Noreas Saga

Eva förstår sig inte på sin dotter. Och Norea förstår sig inte på sin mor. Norea har gåvor. Hon lever helt i sin egen värld och hon har flera gånger träffat sin bror Abel. Hon förstår inte att Abel är död. När Norea blir äldre reser hon till Nod där hennes storebror Kain är konung och där finner hon äntligen likasinnade som den blå ögde och vackre prästen som blir hennes bästa vän. Och den urgamla blinda prästinnan som ser mer än dom flesta.

Norea blir en av historiens mäktigaste prästinnor och för möta ängeln Eleleth. Men allt är inte en dansrosor och trots sina unga år får Norea möta mycket sorg.
Norea nämns sällan och aldrig i bibeln, men hon finns omnämd i mkt gamla papper i Rom. Där bland annat hennes möte med Ängeln Eleleth är nertecknat.

Noreas saga är den av det tre böckerna som är mest baserad på forskning och fakta. Den är också den bok som innehåller mest magi och kanske därför är mest intressant för people of our kind. Men det är ju som så mkt annat: en smaksak. Personligen tycker jag bäst om Evas bok. Läs och njut.