Hem

Kains bok Skönlitteratur, Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 495740, v2 - Status: normal.
är Skönlitteratur och Bok
Av Marianne Fredriksson

Den andra delen av Marianne Fredrikssons triologi.

Alias: andra boken: kains bok och kains bok

normal

Andra boken: Kains bok

Kain har slagit ihjäl sin älskade bror och på så sätt också en stor del av sig själv...

Kain har vuxit upp till man. Han lever ett pionjär liv, nära naturen med sin hustru Letha , som bär hans barn. När Letha ska föda ger sig Kain av. Han känner sig utstött av det nay barnet. Han söker dig till pradiset. Till det ordlösa folk Eva berättat om. Men mötet blir inte som han tänkt sig och slutar med att han sticker kniven i folkets ledare: Satan.

Samtidigt i staden Nid har den gamla och barnlösa drottingen Nin nåtts av rykten om en okänd kungaättling, son till en kungadotter som för länge sedan lämnat sitt folk. Hon ber Nods befällhavare Bek-Nethi att undersöka saken.

Kains liv formar sig till ett storslaget äventyr. Han blir en av sin tids största. Men inför sig själv blir han inte fri från skuld. Han förmår inte ens dela den.
Kains bok är mycket fängslande. Efter att ha läst den så känns det som om man förstår Kain och man sympatiserar med honom, till motsats från bibeln där han framställs som ond. Man får en ny syn på saken som helt vänder upp och ner på allt; på ett mycket bra sätt.

Kains bok är minst lika bra som Evas bok. Beroende på hur man väljer att se på böckerna och vad man dras till. Kains bok mer ett personporträtt och lite av en utbrodering av vad som kan ha hänt. Som en saga. Det intressanta med den är hur Kain beskrivs och hur man får följa hans tankar.