Hem

Drake Mytologiskt djur

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 12563, v9 - Status: normal.
Försteredaktör: Rowena
är Trobart och Mytologiskt djur

Ett väsen som finns med i väldigt många kulturer; kända är t ex de kinesiska drakarna.

Alias: drake

befäst

I europeiska sagor beskrivs draken som ett monster; en elak, stark och oftast väktare över en prinsessa eller en stor skatt. I österlandet beskrivs draken som vis, lugn och allmänt mäktig. Bland kelterna fanns olika sorters drakar: jorddrakar, elddrakar osv, samt en stor drake som var själva storbritannien, jorden de levde på.

normal

Drakens beteende!

Drakar har ett mystiskt beteende. Vissa är snälla och andra mer onda. De lever ett ganska egoistiskt liv men ändå tar de hand om sig själva och de i deras närhet. Vissa arter flyger inte alls som man kanske tror men vissa gör det för att vaka över sin del av världen för att hitta föda eller kolla om någon fara är i närheten! De har stor koll på om faran är nära eller inte. När den väl kommer attackerar den och gör allt för att skydda sitt liv. Ibland kan dom skydda sig lite väl mycket så det kan skada oskyldiga! I stort är dom väldigt tryggsamma och behagliga!

normal

Drakar är mellan 10 och 20 meter långa med undantag av mini drakar som inte är mer än 3 meter långa. Drakar har gula ormögon som ser perfekt i mörka grottor. De har fjäll som är ytterst starkt och kraftiga käkar som krossar det mesta i vägen. De hör dåligt men har ett perfekt luktsinne.

Drakar har en extra lunga där den stor del av ren syre hamnar. Draken gör sedan en kraftig gnista med tänderna och andas ut syret som då tar eld. Detta gör att drakar får syrebrist och inte orkar med långa strider. De ger då upp och flyger i väg.

Drakar är från början en orm som levde i träden. De hoppade från träd till träd och utvecklade till slut vingar.

Drakar sover en mycket stor del av sitt liv. De älskar glittrande saker, kristaller och ädelstenar som de samlar på och vaktar. En drake lever i ca 300 år. Bara några gånger i sina liv åker de och letar efter en hona som något år senare föds 1-3 ungar.

Draken har även fått representerat det femte elementet i form av själen.

normal

Drakar

Vissa drakar kan telepati. Drakar ser sämst vid den magiska timmen (soluppgång, solnedgång) annars har dom perfekt syn i mörker och ljus.

normal

Drakar är bland de mest kraftfulla och mäktiga varelser man kan möta i Drakar och Demoners världar. De är dock mycket sällsynta.

Drakar är gigantiska (mellan 5 och 20 meter långa). Deras ödleliknande, smidiga kroppar har stora vingar som ger en ganska god flygförmåga och med sina sylvassa tänder och kraftiga käkar kan drakarna utan problem slita såväl människor som boskap i småbitar. Förutom detta har drakarna fem stora, vassa klor på varje fot samt en kraftig svans vars snärt har en otrolig kraft.

De har röda eller gula kattögon som blixtrar hotfullt när de blir arga eller uppretade. En drakes kropp är täckt av färgade fjäll som motstår de flesta kända element och materiel. Draken har ytterst skarp syn som fungerar perfekt även i mörker, suverän hörsel och ett luktsinne som kan identifiera varje varelses ras, ålder, kön och sinnesstämning inom 30 - 40 meter. De har också ett sjätte sinne, kallat draksinne, som gör att de kan peka ut den ungefärliga riktningen till en varelse med sådan exakthet att en drake kan avfyra en eldkvast med normal träffsäkerhet.

Drakar kan närmast liknas vid enorma katter med sitt fridfulla sovande, sin enorma smidighet och vanligtvis stillsamma leverne. De tillbringar större delen av sitt liv sovande men när de är vakna kan de vara såväl lekfulla som skräckinjagande, eller hålla sig smygande i bakgrunden för att sedan slå till med fruktansvärd kraft. En drake håller oftast till i en stor stengrotta där det finns eneller flera ingångar som är precis tillräckligt stora för att den ska kunna ta sig in och ut genom dem.

Ur dessa ingångar kommer det ånga och rök som strömmar ut från drakens näsborrar. Området kring en drakhåla är därför livlöst och förbränt, medan själva hålan stinker av svavel. Dess stengolv har blivit hårt anfrätt av drakens syraliknande avsöndringar.Huvudgrottan är alltid så stor att draken kan sträcka ut sig och spänna sina vingar. Här ligger också drakens skattbädd och om draken är hemma ligger han och latar sig på den. En drake ger sig aldrig. Om han märker att han håller på att bli besegrad flyr han hellre än stannar kvar och blir dödad.

Drakar lever alltid ensamma utom då de ger sig iväg för att hitta en drakhona. Detta gör de endast en gång under sitt liv. Den stannar då hos drakhonan under några månader, Och ett år senare kläcks mellan ett och tre drakägg. Drakar kan endast para sig med drakar av samma sort.

normal

Drakar som kan ha besökt Jorden i forna tider var med störta säkerhet mindre än vad drakar anges vara i sagorna. Något som är ovanligt stort har en benägenhet att växa i människors sinnen och i förbiilande rykten. Man vill få det att verka mer intressant.

Då man talar om hur drakar samtalar med människor kan man undra: Om drakarna en gång funnits eller tillfälligt besökt Jorden, talade de då samma språk som människorna?

normal

Olika sorters drakar

Drakar är samlingsnamnet över en oräknelig skara av olika varianter inom gruppen.
Det som skiljer dem år är deras utseende, vart de rör sig och hur de ter sig.

Olika drakgrupper

Element Drakar:

Till varje element hör en draksort, varje element har sina speciella egenskaper. Det finns korsningar mellan de olika elementen då inget av dem arbetar ensamt varken i magi, eller i psykisk aktivitet.

Varje grupp har ett namn, dessa är:

Sairys:

Elementet draken över luft, vind och vatten. Färgen som hör denna drake till är gult. Energin betraktas som varm och fuktig. Symboler den dras till är svärdet, pinglan, och gonggongen.

Fafnir:

Elementär draken över eld, vulkaner och öken.

Färger som hör denna drake till är rött. Energin betraktas som varm och torr. Symbolerna den dras till är staven, rökelser och solen.

Naelyn:

Elementer draken över vatten, sjöar, hav, källor och floder. Färgen som hör denna drake till är blått. Energin betraktas som kall och fuktig. Symboler de dras till är vatten kalken, solnedgång och höst.

Grael:

Elementer drake över jord, berg, land, mineraler och månstrålar. Färgen som hör denna drake till är mörkt grönt.

Symboler är vinkalken, drakskålen, stenskålen, grottor och berg.

Även varje planet har en speciell drake, så som elementen har.

Det finns även vita och svarta drakar, de symboliserar harmoni och kaos. De vita har en maskulin energi och de svarta har en feminin energi.

Den slutliga sorten jag tar upp här är skyddsdrakar, dessa drakar kan tillhöra olika sorter av de som omnämns ovan. Skyddsdrakarna är unga drakar som spenderar tid nära inpå människor som en lärlings period och bidrar med hjälp om de så vill.

Utseendet på drakar går det att beskriva, men inte storleken då många av dem kan ändra sin storlek efter vilja.

T.e.x, elementer draken Fafnir rör sig i eldar och växer då elden tilltar.

Utseendet kan te sig väldigt olika mellan de olika sorterna, vissa är små och robusta och saknar helt vingar, medan andra är stora och smala med enorma membranvingar.