Hem

UFO Mega Special TV-program

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 519, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/psi/ufo/mega_special.html
är Upplevbart och TV-program
Behandlar UFO och UFO-fenomenet

7 timmar långt tv-program

Alias: ufo mega special

normal

Rapport av Jonas Liljegren

Cirkatider, mina anteckningar och kommentarer:


normal

0:05 Mimi Carlsson

berättar om en bomerangliknande UFO hon sett ovanför en sjö i Söderhamn.

* Jag börjar få uppfattningen att vissa sorters ljusfenomen uppträder företrädesvis ovanför sjöar. Eller så kanske jag har hört samma historia för många gånger? Hon uppfattade föremålet som ett materiellt föremål, men jag gissar på något slags plasmafenomen.

normal

0:06 Någon berättar om två ljusa vita ovala föremål.

Det ena väntade in det andra. Det sprakade som elektricitet i luften. Föremålet for sedan iväg med en enorm hastighet. Av paret som såg detta hade kvinnan sett flera föremål förut, men inte mannen.

En kvart senare såg barnen två liknande föremål.

* Det är känt att vissa ser UFO oftare än andra. Vissa verkar DRA TILLS SIG UFOn. Här verkar det handla om fysiska ljusfenomen och inte psykiska.


normal

0:13 SVEPET

Margareta redogör för en observation där hon sett en diskus med flera lampor och fönster. UFOt befann sig på 50 meters avstånd i 20-25 sekunder. Hon kände sig mycket koncentrerad, upprymd, nästan lycklig.

* Detta är en detaljobservation och kan inte enbart förklaras som ett ljusfenomen. Det var ju även på dagen. Alltså en närkontakt av andra graden. Hon har alltså sett mer än ett ljusfenomen. Detta märks tydligt på den upplevelse hon fick av lycka. Mycket brett definierat kan man kalla det ne Gudsupplevelse. Med detta menar jag egentligen bara en ökning av hjärnaktiviteten vid speciella platser i tinningloberna. Detta kan ge lycksalighet och känslan av djup mening, eller i vissa fall en hemsk ångestfull upplevelse. Jag förkortar detta med GU. Jag vill visa på att observatören har påverkats mentalt. I detta fall KAN det ha varit ett ENBART psykiskt fenomen. Vad jag menar med det är att det inte enns fanns någon ASTRAL motsvarighet till UFOt. Men i många fall är det troligt att det finns det.

Astronomen Åge Sandqvist använder sin auktoritet för att visa på zepelinare som möjlig förklaring. Dock har visade det sig att det inte fanns några sådana uppe, trots att Åge nämnde att Good Year hade zepelinare uppe i området vid den tiden.

* Detta togs upp som motivering för att inte bjuda in några skeptiker till ufo-programmet. En viktigare anledning skulle jag vilja säga är att med sådana i närheten så är det många som inte får den atmosfär de behöver för att kunna fritt och öppet berätta om vad de varit med om.


normal

0:18 Annelie Mossvall

blev överlycklig och kände sig som ett barn när hon såg sitt UFO.

Det var en ganska svart triangel med ljus i varje hörn. Den färdades en bit framför granträd och då kunde hopn märka att föremålet var något genomskinligt. Sedan gjorde det en sväng uppåt och helt plötsligt försvann det i tomma intet. Hon hade tidigare en underbar UFOdröm. UFOdrömmar har hon ofta haft och de har kännts helt verkliga som om hon faktiskt varit på platsen.

* Ännu en GU. För henne utgör gemenskapen med UFOn en andlig utveckling. Alla föremål som enbart setts av en person skulle kunna vara helt mentalt. Är det frågan om ljus kan det vara verkliga ljusfenomen som har fått en extra innebörd mentalt och/eller astralt. Jag vet inte om jag missat att anteckna om fler såg det.


normal

0:22 DYNASTIN

Inslag om en närkontakt av tredje graden i ett avsnitt av dynastin.

Programledaren berättar att i en ankätundersökning på 6000 slumpvis utvalda medborgare i USA så har 1,3 % blivit upplockade av UFOn.

* Jag tycker inte det är så alvarligt i sammanhanget att han uttalar sig oförsiktigt.


normal

0:26 Siv Wennberg - operasångare.

* En hel massa kändisar var med bara för att lixom få bort inställningen att det bara är knäppisar som är intresserade av UFOn.


normal

0:32 Någon har sett fyrkantiga föremål

som lyst upp enormt från en grusgrop och sedan flugit upp. Vid ett annat tillfälle vid en väg fick personen/erna se ett föremål och då stannade även en annan bil med en som tittade.


normal

0:35 En som ringer in till programmet

berättar om en gån gdå 10 personer upptäckte tre ljuspunkter i en triangelform. Dessa sköt streck i olika färger som gick rakt igenom kropparna på åskådarna.

* Här är jag relativt övertygad om att vittnesskildringarna säkert skulle skilja på den senare punkten mellan de olika observatörerna. Jag skulle vilja säga att det här var en slags synvilla. Men UFOt kan ha varit verkligt.


normal

0:39 Riksföreningen UFO-luftrumsbevakning

var där och berättade om sig själva. De bildades 1986.

* Jag tycker nog att UFO-Sverige BORDE varit med också.


normal

0:45 "UFO - SECRETS OF THE UNKNOWN"

En dokumentär som bland annat behandlar abduktioner och myterna om regeringens inblandning.

* Hela dokumentären är 30 minuter och går att hyra för den som är intresserad.


normal

0:49 Ett par personer berättar om ett kontaktnät

för de som har upplevt UFO-fenomenet och vill ha andra att prata med om sina upplevelser.


normal

0:52 En Suzanna berättar

att en hel drös elever såg en massa UFOn en gång i tiden och en fysiklärare på Stenboksskolan dokumenterade grundligt dessa observationer.


normal

0:55 En liten titt på aurafotografering.

* Denna teknik läser av variationer i den elektromagnetiska utstrålningen från olika platserhandflatan och använder dessa data som utgångspunkt för att avgöra vilken aura ett medium just vid det tillfälle skulle se runt personen. Datorprogrammet är kallibrerat med några stycken medium. Hur många det rör sig om har jag aldrig fått veta. Färgerna läggs in genom att ett polaroidfoto tags på huvudet och små lampor i de uträknade färgerna tänds nära linsen runt om huvudet. Resultatet blir en bild på ansiktet med suddiga färger runt om.


normal

0:57 Hans Bingesparw

har sett tre ljuspunkter röra sig fort och lekfullt över himlen under 5-10 sekunder. De hoppade och bytte plats hela tiden. Han blev alldeles tom. Han längtade efter att få vara med. Detta hände då han var ensam på kvällen 17:de oktober. Senare samma kväll var det fyra stycken som kom i linje. 5:te november var han på balkongen och fick en signal att titta åt ett visst håll. Då såg han tre stycken föremål, ungefär som vid första observationen. Han kände sig jättelugn, tom, kärleksfull, samband med dem, obeskrivbart.

* GU visar ju att han upplevt detta under ett förändrat medvetandetillstånd. Det kan mycket väl ha varit ett enbart mental upplevelse.


normal

1:03 Birgitta Nilsson hade en dröm för ett par veckor sedan.

Hon upplevde hur hon talade till någon med ord hon inte visste vad de betydde. Hon sa bland annat ungefär: Vi står inför ett paradigmskifte. Något stort kommer att hända, som vi inte kan tro än i våran vildaste fantasi. Så vaknade hon av att en ficklampa i rummet tändes. Maken vaknar och båda ser de hur ficklampan slocknar. Precis när hon börjar berätta sin dröm så tänds återigen lampan, för att sedan slockna när hon precis berättat färdigt. De förklarar att visserligen fanns det ett instabilt läge där välldigt lite kraft får lampan att tändas och släckas, men detta har aldrig i alla år de haft lampan inträffat förut. Maken för resonemanget till Jungs synkronicitet.


normal

1:13 Margareta Johansson intervjuades i en lägenhet.

Hon är synsk och nu ganska gammal. Hon har levt praktiskt taget hela sitt liv med UFOn, menhar aldrig blivit ombordtagen. Hon har flera historier om hur hon vetat precis när och var UFOn kommer att dyka upp, och hur familjemedlemmar och andra då har följt med och fått se dem. Hon har även delat en del observationer av andra graden med andra personer. Hon kommer in en del på NDE och en del andra saker.

* Tja. En syns person som kan förutsäga eller kanske skapa ljusfenomenhimlen. Observationerna av andra graden kan mycket väl ha varit av astrala föremål. (Astrala föremål måste inte vara där de verkar vara, utan de är snarare där de observeras ifrån.)


normal

1:32 Anonym berättar

om ett besök på ett observatorium. Hon stiger ut i den stjärnklara natten full av förundran och vördnad inför alltets storlek och härlighet. Då kommer ett UFO fräsande förbi, nära marken. Hon upplevde det som ett ljus och en lyckokänsla. När hon sedan berättat detta för sin familj så får de syn på ljus genom fönstret. Gulblått mycket starkt ljus. Hon tycker att dessa upplevelser har gjort att hon känner sig tryggare nu och känner respekt.

normal

1:44 RAUNLI-LEENA LUKANEN KILDE

Hon berättar om sina resor på alla konferancer runt om i världen. Hon påstår att cirka 80% av alla ombordtagningar är psykiska. En annan sak jag antecknade var att FNs parapsykologiska förening bildades 1975.

* Henne har jag varit och lyssnat på! :-> Jättekul!


normal

2:02 "UFO - DET OLÖSTA MYSTERIET"

En dokumentär om myterna om regeringens inblandning.

* Hela dokumentären är på 75 minuter och går att hyra för den som är intresserad.


normal

2:09 Annika Jankell, programledare, får sitt aurafoto taget.

Programledaren passar på att berätta att han från fyra källor oberoende av varandra har fått samma historia om vad han varit i ett tidigare liv.


normal

2:18 Kim Andersson

såg ett gulrött ljussken stryka utefter en åker på en gammal trolsk plats. Hunden skällde. Grannen såg något liknande en vecka senare, fast då delade UFOt sig och åkte åt två håll.

* Det här låter som en lyktgubbe. Enligt vissa källor kan denna typ av ljusfenomen dyka upp längs med vissa ådror i berget och färdas längs med dessa.


normal

2:24 Marcel Westerlund, Ulla Johansson, Hillevi Andersson och Agneta Bergkvist

sitter gäster och levererar fler historier. En Maria ringer upp på telefon.


normal

2:48 Rauni-Leena Lukanen Kilde fortsätter att berätta.

Hon säger att hon känner till 70 olika grupper osm varit här. Hon nämner också om ett möte i Geneve mellan Reagan och Gorbatjov där de diskuterade UFOn.


normal

3:02 "MESSENGER OF DESTINY"

En dokumentär från Mexico på föremål i luften.

* Det står inte hur lång den är i videofilmskatalogen, men det står att den innehåller 17 stycken olika amatörinspelningar av UFOn i Mexico city under solförmörkelsen 11/7 - 91. Den som vill kan hyra filmen.


normal

3:21 Fler folk i soffan. Jan-ove Sundberg berättar om Fatomubåtarna.

Han berättar t ex om hur hela norska flottan jagade ubåtar i en vik.

* Detta är intressant eftersom vi här har många detaljerade beskrivningar från försvaret. Det vanliga är hur man ser hur skeppen for upp ur vattnet så att det skvätter.


normal

3:28 Meja Beckman

från Legacy of Sound satte sig för att sitta med till slutet av programmet och samla intryck. Annika Fenyi berättade lite om Reiki Healing.


normal

3:33 Staffan ringde in per telefon.

Han berättar att tre personer såg klockan halv åtta ett metalliskt diskusformat föremål på ca 600 meters avstånd.


normal

3:38 Mera om fatomubåtarna.

Utomjordinganra har här haft groddräkter precis som människor.


normal

3:44 UFO-FILM av en svensk.

Man ser en svart skugga fladdra förbi vid ett par tillfällen.

* Dessa filmare verkar vara hemskt godtrogna. De anmärkte visserligen på flera andra saker som flög förbi, att det där var en fluga och det där var något annat... Men denna fläck sågs inte av någon vid stunden de filmade utan dök upp efteråt. Typiskt för alla sådana händelser är att UFOt uppkommit som någon anomali i filmapparaten. För mig tycktes det som att skuggan såg lika dan ut hela tiden när den flög förbi. Den hade liksom samma sida vänd mot kameran hela tiden. Jag vill avfärda den filmen.


normal

3:49 Kjell Östling, Kjell Karlsson och Benny Magnusson

visade uppförstorade färgfotografier på ljusfenomen på den svarta natthimlen.

* Dessa fotografier har jag sett tidigare då någon eller några av dem var med på ett föredrag med Sten Lindgren som jag gick på i Göteborg. De verkar visa olika slags plasmafenomen.


normal

3:55 "FIRE IN THE SKY"

UFO-spelfilm baserad på verkliga händelser. Den kommer att finnas att hyra i svenska videobutiker om ett par månader eller så.

* Marcus är en kille jag känner som har sett filmen på bio i England och gav den dåligt betyg. Han menade att Intruders, som är en ganska bra film som jag och han har sett, är mycket bättre. Intruders är baserad på boken av Bud Hopkins och handlar om ufo-abduktioner. Den är ganska lång och hyggligt bra. Finns att hyra i svenska videobutiker. Iaf de som inte bara har de billigaste filmerna.


normal

4:00 Telefonnummren till UFO-Nätlänk visas på TV-rutan.

För stunden hann jag skriva upp Olle 82 57 08, Christer 750 88 77 samt två andra 26 74 07 och 750 61 80.


normal

4:04 Carl Axel Johnzon

berättar om föreningar han grundat. Pär-Anders Långsvans berättar om tidningsurklipp om UFOn. Viveca Maas berättar om hur hon skrivit till en hel drös svenska myndigheter om att få rätten att komunicera med utomjordingar, med tanke på att det i den svenska byråkratin kan vara bra att vara ute i god tid. Hon har fått godkännande från flera myndigheter.

* Har ni märkt hur nästan varje S i alla namn är utbytta mot Z och hur många X, W, C och andra konstigheter som finns med? Har ufo-observatörer en förkärlek för spaciga namn? Går de och ändrar dem?


normal

4:10 En filmsnutt från CNN

Travis Walton, personen som filmen Fire in the Sky bygger på.


normal

4:12 STEN LINDGREN, DANIEL GLANTZ och CHRISTER JANZON

Dessa herrar har hållit på hemskt länge. De drar sina gamla historier.

* Det första UFO-föredraget jag gick på var med Sten Lindgren. Den gången blev jag faktiskt omtumlad av vad jag fick höra. Till de mer svårsmälta fakta var UJ-baser på bl a månen där UJar och människor arbetar tillsammans. Daniel Glantz har berättat hela sin historia i Tony Eckardts och Eva Olssons film. Jag har även läst en hel del om dem i Sökaren, där de har kritiserats hårt av en avhoppare, Håkan Blomqvist, som numera är mycket aktiv i UFO-Sverige. Han har även beskrivit hur Sten Lindgren lever i en slags fantasivärld. Jag har själv hört honnom berätta om hur han sett människor mitt i en folkmassa ändra skepnad. För mig är det tydligt att mycket av det han upplever som verkligt endast försigår i hans huvud. En annan sak är Daniel Glantz uttalande om att han nog är den ende riktigt ärlige i hela ufo-rörelsen. Under förra UFO-mötet i Västra Sveriges UFO-förening diskuterade jag detta med en man om detta angående en annan fjärdegradskontaktperson: Ante Jonsson. Det finns en parallell mellan Ante och Daniel. Båda har kontakt med en strängare typ av utomjordingar. De är båda i beröring med ufo-fenomenets mörkare sida. Allmänt gäller att närkontaktperosnerna aldrig upplever precis samma sak som någon annan och vill gärna framföra sin egen historia som den mest riktiga. Men det verkar som om det bara är de som haft kontakt med den mörkare sidan som mera går ut på ett negativt sätt och nedvärderar andra närkontaktpersoner.


normal

4:25 Nu kommer Anders Linder "mångsysslare" in.

* Honom känner jag igen från gamla barnprogram. Galaxer i mina braxer


normal

4:26 Barbor Hellberg,

programledare och Journalist berättar om sitt möte med ufo-troende.


normal

4:32 Åse Åsenlund,

från TV 4, berättar om att en kompis tillsammans med några andra sett ett ufo.


normal

4:38 UFO-FILM visas av Sten Lindgren.

* Denna snutt sägs ursprungligen komma från en anonym militär i Danmark. Vi i Västra Sveriges UFO-förening körde filmen massor med gånger och tittade på den noga. Vi hade den för många månader sedan. Den består av två film-snuttar, varav det var den andre som visades på TV-programmet. För mig är det helt klart att dessa filmer är rena bluffar. Den första filmsnutten ser ut att vara en film på en lampa upphängd i ett träd. Denna lampa lyser då och då upp med ett starkt ljus. Den har en underlig form. För mig ser det precis ut som grenar och löv som rör sig i vinden. När den lyser upp så kan man se gaveln på ett hus. Men vid varje sådan stund så rör sig föremålet endast väldigt lite, som om den gängade lite i vinden. När den inte lyser lika svagt så ser man ingenting annat. De rörelser som UFOt gjort då skulle enkelt kunna göras genom att man rör kameran lite grann. En annan konstig sak var att man slutade filma efter ett tag, fastän föremålet inte försvann. Det fanns inget ljud till fimen och inga historier från vittnen som backar upp den. Den andra filmsnutten kan jag inte se lika tydligt hur den skulle kunna ha gjorts, men den faller i o m den första snuttens otrovärdighet. I princip skulle det kunna vara någon med två ficklampor som särar på dem under tiden som kameramannen skakar kameran allt mera. Denna film sändes i första eller andra hand till Sten Lindgren och genom honom till oss.


normal

4:40 Ma Oftedahl

är samma präst som var med i den obefintliga UFO-debatten efter UFO-programmet En skymt av det okända i TV4. Hon berättar om sina kontakter med dem på ett andligt plan.


normal

4:44 Kristian Kvarnström

ringer upp per telefon och förklarar sig kritisk till UJ-hypotesen om UFOn. Programledaren och Lindgren-gänget svarar på några frågor av honom.


normal

4:50 Jan Axel Nordlund och Miriam Burn

berättar historier i en inspelad intervju. Paret är insatt i andlig esoterik. Mannen talar mycket om hur elektriska system slagits ut vid observationer med flera vittnen. Han talar om andra dimensioner och pannchakrats roll när det gäller att se dessa ufon. Miriam, som är präst, berättar att det är genom speciella tunnlar genom universum som UJarna kan färdas så snabbt så långt.

* Mannen här kom med många historier intressanta ur bevissynpunkt.


normal

5:18 En person ringer in

och hävdar att vi inte har några laserkanoner. Programledaren försäkrar honom att det har vi visst det. Sedan kopplades kritikern bort.

* Här skulle det inte varit någon ide att fortsätta med samtalet ändå.


normal

5:30 Ananda, närkontaktperson, berättar.

Han har bl a sett apportationer. Han säger sig ha fått enormt mycket information om allt möjligt från UJarna.


normal

5:32 Anders B Johansson presenterar sig.

En mycket talför man som är djupt involverad i ufo-ockultismen.

* Det är han som driver Omniversitetet Sirius Tri Orion och troligen står för det mesta av det videomaterialet som visats. Jag har hans video-katalog här. Han tar 50 kr + 20 kr porto för två dygn, per videofilm. Detta tycker jag är lite tråkigt eftersom många filmer bara är 30 minuter, medans andra kan vara två timmar. Dessutom måste de som hyr vara medlemma. Om någon vill hyra kan de väl höra av sig till mig så kan vi kopiera upp filmerna och dela på kostnaden?


normal

5:35 Jannike Jarlum, norsk rocksångare.

* Ordföranden för Västra Sveriges UFO-förening (lokalförening i UFO-Sverige) Anders Persson, har varit hemma hos henne med några andra ufologer och gjort en mycket lång intervju där hon i detalj berättar hela historien under tiden som vi får se bilder från platsen. Det är faktiskt något av en arketypsik abduktions-historia. Den är verkligen bra! Hon lever i en stuga ute i skogen. Bara en stig går fram till huset. Inne i huset har hon en hel musikstudio. Hon gör allt själv men har en tekniker som hjälper till med den tekniska biten och grejar med datorprogrammen och så. Det går ett järnvägsspår i närheten och det är en stor sjö i närheten också. Både hon och hennes vän teknikern (också kvinna) får tillsammans se ett skepp med två utomjordingar som tittar på dem. Hon och teknikerna går sakta som i trans mot dem. Vid ett tillfälle så får enbart sångaren upplevelsen av att ha den ena utomjordingen i närbild så hon kan studera dess ansikte. Vid ett annat tillfälle (under samma observation) märker de hur de helt plötsligt står vända mot ett annat håll utan att ha vänt sig dit. De säger båda, samtidigt, till varandra jag vände mig inte om. Denna episod följdes av många händelser av liknande poltergeistrenomen i huset och mycket surrande elektriska ljud och liknande. Under själva upplevelsen kände hon en dov stark vibration inom sig. De var båda med om många saker med hon var huvudperson. Långt senare under en hypnoregression får hon minnet av att ha varit ombord på farkosten med dessa. Jag tror även teknikern var med, fast troligen inte tillsammans med henne (för man brukar alltid vara åtskillda enligt Hopskin). Hon upplevde ochskå det här med näseblod, som Bud Hopkins har berättat. De upplevde även att de hade förlorat en massa tid. Hur mycket var det delade meningar om. På UFO-mötet så fick vi bara se en del av intervjun. På TV-progrrammet berättar hon att hon har accepterat att de har inplanterat en apparat i henne.


normal

5:46 "THE MARS MISSION"

Ett föredrag inför FN-intressenter.

* Föredraget är i sin helhet 93 minuter och finns att hyra för de som vill.


normal

5:54 Rocksångaren Jarlum fortsätter att berätta.

Efter dessa GU fick hon bland annat att skriva 100 bra låtar på bara en månad. Hon berättar hur upplevelserna har förändrat hennes liv till det bättre.


normal

5:56 "UFO'S AND ALIEN PRESENCE"

Ufodolkumentär.

* I katalogen står det bara att den är gjord av Mikael Lindeman, 1993. Den finns att hyra för de som vill.


normal

6:14 "EN NY VÄRLD"

Spelfilm.

* Jag hittar faktiskt inte denna film i registret, men den kanske bara inte hunnit komma med i min version.


normal

6:18 DIABILDER från Ananda om bland annat pyramider i Kina.

En an dem ska vara fem gånger större än den största i Egypten. Det finns totalt 500 pyramider i området. Området ligger på 103:dje längituden. (De nämnde även namn på platsen.) Den största pyramiden har en bas på 1000 meter. De fortsätter att tala om vedaskrifterna och de gamla myterna om hur utomjordingarna besökt oss för tusentals år sedan. Han visar också flera farkoster som ser ut som adamskins ufo:n och som sägs fungera genom antigravitation. Dessa ska ha byggts av Hitlers. Hitler skulle ha kontakt med utojordingar. Flera fotografier visar detta.


normal

6:47 Ett par foton på en utomjording visas.

Han nämner att dessa har ifrågasats.


normal

6:49 "UT PÅ YTTERSTA GRENEN"

Spelfilm med och om Shirley Maclaine och hennes upplevelser i Peru.

* Filmen är 180 minuter och finns att hyra för den som vill.


normal

7:00 UFO MEGA SPECIAL slutar.

* Jag uppskattar mycket att jag har fåt tillfälle att få se filmen. Den lockar om tanken att vi snart ska få en ordentlig kontakt med dem, men jag har inte ändrat uppfattning. Några saker jag inte kände till förut har dykt upp, men inte så mycket. Anandas påståenden är intressanta, men utan kritisk granskning är de inte värt något.

En hel massa andra filmer om olika saker och även spelfilmer finns att hura från Omniversitetet Sirius Tri Orion. Säg till så kan vi slå oss ihop.